Pust je pred vrati in seveda zraven še kako "pašejo" slastni krofi. A marsikdo se jim izogne, ker gre za ocvrto dobroto. Mogoče pa je pripraviti tudi take, za katere ne boste potrebovali olja - in ja, po njih lahko posegajo tudi vegani.
Sestavine za 7 krofov:
- 20 g svežega kvasa
- 350 g moke
- Pol čajne žličke rjavega sladkorja
- 200 ml mlačnega riževega mleka
- 10 g stopljenega kokosovega olja
- 15 g kokosovega sladkorja
- Ščepec soli
- Marmelada po izbiri
- Sladkor v prahu po želji
Priprava:
1. V večji posodi premešajte kvas, 3 žlice mlačne vode, pol žlice moke in rjavi sladkor. Maso pustite stati na toplem 15 minut, da naraste.
2. V ločeno skledo potresite moko in na sredini naredite jamico. Po robu posujte sol, v jamico pa zlijte narejeno kvasovo mešanico, riževo mleko, kokosovo olje in kokosov sladkor ter vse skupaj dobro pregnetite.
3. Testo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in ga pustite na toplem za 30 minut, da naraste.
4. Testo razdelite na približno 7 delov. Oblikujte kroge, nadevajte jih z marmelado in jih dobro zaprite ter nadevano testo oblikujte v krof.
5. Krofe na namaščenem pekaču pecite 30 minut pri temperaturi 180°C. Pečene krofe po želji dodatno oplemenitite s sladkorjem v prahu.
Pripravila: Veronika Sivka
Preberite več na Aktivni.si
Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord