5 moških mnenj o nerealnih pričakovanjih sodobnih žensk!

5 moških mnenj o nerealnih pričakovanjih sodobnih žensk! (foto: profimedia) profimedia
1. 2. 2016

Da bi zadovoljili generacijo perfekcionistk in karieristk morajo moški danes pogosto zanikati svojo pravo naravo. In rešitev? Razumeti, da je razlika med moškim in žensko temelj ljubezni in da brez trenja ni razvoja.

Nekaj moških mnenj, ki smo si jih izposodili iz prispevka, ki so ga za revijo pripravile dekleta iz uredništva Elle ...

  • »Ženske mislite, da je edini pravi način vaš. Ta, ki ste si ga izmislile ve. Ljubiti prav za vas pomeni ljubiti tako, kot ljubite ve. Jaz sem svoji bivši ženi iz ljubezni naredil celo otroka, pa mi je vseeno očitala, da je ne ljubim zadosti. Kako bi ji lahko drugače kot z odločitvijo za otroka pokazal, da jo ljubim? Takoj sem vedel, da je prava zame. Naučila me je marsikaj o ljubezni, odprla je moje srce. Pred njo ženske na cesti nikoli nisem držal za roko. Moj oče je bil do mame vedno hladen in strog. Redko se je raznežil. Tako kot on tudi jaz nisem najboljši v besedah. Zdi se mi, da sem ji z dejanji čisto vsak dan dokazal, da jo ljubim. A njej ni bilo zadosti. Jaz mislim drugače: če nekomu vsak dan rečeš, da ga ljubiš, besede popolnoma izgubijo vrednost, jaz pa sem čutil vrednost ljubezni do nje in sem jo poskušal ohraniti. Sploh pa mi je velikokrat zaprla usta, ko je od mene zahtevala, naj ji povem, kaj čutim do nje. Zaradi teh njenih izpadov sem se verbalno zaprl vase, « je mirno priznal Aleks, 38, recimo podjetnik.
  • »Če se moški z žensko zabava, je nemogoče, da bi mislil na prevaro. Moški imamo radi zabavne, sproščene ženske, Ni treba, da so noro lepe, zadostuje, da so prijetne, seksi in nagajive, « doda Borut, 39, v politiki. »Nismo pa moški tako konstantni v svojem čustvovanju kot ženske. S tem pa ne mislim, da jih moramo imeti po nekaj hkrati, da bi bili zadovoljni. Ne, s tem mislim na potrebo, da se včasih moramo za nekaj časa oddaljiti, da bi se spet našli, spet počutili neodvisne, čeprav nas partnerski odnos popolnoma zadovoljuje. V dneh, ko moram razmisliti določene stvari o sebi ali o poslu, moja draga začuti paniko in mi podtakne, da je ne ljubim več. To me resnično spravi v slabo voljo in včasih pomislim, da jo je zares težko ljubiti. Kdaj bo postala bolj modra? Nato traja dneve in dneve, da se neha držati name, in v teh dneh mi po pravici ni do seksa z njo.«
  • »Do te nove generacije nikoli zadovoljnih žensk čutim odpor. Kje je njihova mehkoba? Ne znajo več zapeljevati, samo zahtevajo. Tudi mi ljubimo s strastjo, strahom, nežnostjo in globino. A nam včasih to ni dopuščeno. Sam ne vem več, kako dati kompliment ženski. Če ji rečem, da je lepa, me obtoži, da jo hočem spraviti v posteljo. Če ji rečem, da je pametna, mi očita, da se mi ne zdi lepa. Če jo prosim, naj bo seksi zame, mi reče, da ni kurba. Od kje izvira to nezadovoljstvo? Odnos med moškim in žensko je postal vojna, v kateri ni zmago­valcev. Sam si želim iskrenosti in predaje. Kako bom to ubesedil, pa je moja stvar. Če je ženska nežna in preprosta, se lahko zgodi, da se mi hitro razveže jezik. Če se upira, pa dobim odpor tudi jaz, « ne more skriti razočaranja Matej, 35, prevajalec.
  • »Pred 20 leti je bilo dosti bolj preprosto. Ženske še niso bile alergične na dvorjenje. Zdaj te gledajo, kot da si brezzvezen obupanec, če jim v lokalu nameniš prijazno besedo. Saj so izjeme, kate­rim je mogoče celo kupiti pijačo, ne da bi se počutile, da kupujem njih, a večina ne ve več, kako se obnašati do udvorljivega moškega. Tako se nam je v kosti zalezel strah pred zavrnitvijo. Ne razumem, saj sem prepričan, da vsi iščemo enako: ljubezen. Za nas je ta vsaj na začetku bolj fizične narave, ni pa rečeno, da ne bo prerasla v kaj več. Opažam, da ženske danes hočejo vse takoj, ne da bi počakale, da bi v nas dozorela čustva. Če se ne zaljubimo na prvi pogled, je že kriza. Pa še nekaj je: mislim, da ženske danes raje osvajate, kot da bi se pustile osvajati. To mene kot moškega rahlo moti. V sebi imam lovski nagon, ki pa ga ne morem uporabiti nikjer drugje kot pri športu. Če moški ne more vsaj navidez dominirati v odnosu, se ne počuti moškega in izgubi spolni interes do ženske, v katero se je zaljubil,« pove Miha, 40, gostinec.
  • »V bistvu nam olajšate dvorjenje in življenje na splošno, potem pa se pritožujte, ker nismo dovolj moški. Razvajate nas! Jasno je, da se potem ne trudimo več, da bi vas presenetili. Postanite nam spet izziv, mehke in ženstvene, pa bomo za vas prečkali več kot samo cesto. Bodite zahtevne kot kraljice, pa vas bomo tako obravnavali. Le odločite se: bi rade moške ali osebne tajnike?« še pravi Kristja, ki je prepričan, da ženske ne vedo, kaj bi rade.

Celotna kolumna na Elle.si