5 načinov za lažje iskanje sorodne duše

Ljubezni moramo le dovoliti, da se zgodi (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2021

Bi radi spoznali nove ljudi, a ne veste, kako? V sodobni družbi so na voljo različne virtualne možnosti povezovanja z drugimi ljudmi, ki prav tako iščejo srečo in zadovoljstvo na ljubezenskem področju, toda nič ne more nadomestiti pristnega stika v živo med dvema osebama.

Ob naraščajočem številu aplikacij, ki nam omogočajo, da spoznamo veliko število novih ljudi pozabljamo, da nič ne more nadomestiti pogleda in dotika, ki sta ključna koraka v procesu zbliževanja.

S pomočjo teh majhnih petih sprememb bo proces iskanja novega partnerja ali partnerke lažji in uspešnejši.

1. Uporabite krog svojih znancev

Vaši prijatelji imajo svoje prijatelje in znance, s katerimi vas lahko spoznajo. To je sicer malce staromodno, a bo povečalo vaše možnosti, da najdete nekoga, ki vam bo odgovarjal. Tudi podjetje, v katerem delate, je kraj, kjer lahko poznate nekoga, s katerim imate veliko skupnega.

2. Nehajte fantazirati o ljubezni iz pravljic

Pozabite na popolno osebo, o kateri fantazirate in je po naključju podobna vašemu priljubljenemu igralcu, pravi ameriška psihoterapevtka Suzanne Lachmann.

"Ko mi pacienti pripovedujejo o tem, da ne morejo spoznati novih ljudi, je eden od glavnih razlogov slika, ki so si jo ustvarili o osebi, s katero bi morali biti. Zaradi tega bi lahko zamudili nekaj lepega."

3. Začnite zahajati v klube

Čeprav se lahko nasprotja privlačijo, je vsekakor res, da nam bolj ustrezajo ljudje, s katerimi si delimo interese. Bilo bi lepo, če bi sorodno dušo našli na srečanju ljubiteljev poezije v knjižnici ali med pohodom v hribih, toda verjetnost za to ni ravno velika. Začnite zahajati v klube, pojdite na kakšen koncert ali odprtje razstave. Obkroženi boste z ljudmi, s katerimi imate podoben okus, kar zadeva glasbo in umetnost.

4. Recite 'da' druženju

Odpovedovanje druženja, ker bi radi pogledali nov del priljubljene serije, zveni kot odlična zamisel, ampak ni. Pojdite ven, trud se vam bo izplačal. Morda bo oseba, ki jo boste spoznali na zabavi s prijatelji, vaša sorodna duša.

5. Posodobite si profil na družbenih omrežjih

Imate profil na priljubljenem družbenem omrežju, a vas nihče ne kontaktira? Posodobite ga, dodajte stvari, ki o vam všeč - na primer, da ste oboževalec Montyja Pythona. Tako boste pritegnili novo skupino ljudi, s katerimi si delite skupne interese.

In še za konec: morda bi morali razmisliti o tem, da spremenite oziroma prilagodite svoja pričakovanja. Če že dlje časa niste spoznali osebe, ki bi se vam zdela zanimiva, je res skrajni čas, da razmislite o tem, kaj pravzaprav pričakujete. Veliko odgovorov se skriva v vas samih.

Priporočamo