5 navdihujočih knjig, ki bodo spremenile vaše življenje na bolje

5 navdihujočih knjig, ki bodo spremenile vaše življenje na bolje (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2017

Damjana Bakarič je ena tistih, ki so ji knjige ne le spremenile, temveč rešile življenje. Knjige so v današnjem času nujne, saj v prvi vrsti delujejo antistresno. Knjiga nas prisili, da se umirimo, da pozabimo na vse skrbi in obremenitve. Zato je mnenja, da je branje nujna stvar, skoraj enako kot dihanje.

Damjano, ki je bralci gotovo dobro poznate tudi po njeni veliki knjižni uspešnici Na tesnobi, smo poprosili, naj nam predlaga nekaj resnično dobrih knjig za navdih.

Na njen seznam zlate knjižne peterice so se tako uvrstile ...

Živeti v sedanjem trenutku, Eckhart Tolle

To je knjiga, ki nam razjasni, da je vse, kar imamo, sedanji trenutek. Nič več, nič manj. Pomaga nam umiriti um, ob njej se naučimo biti zadovoljni s tem, kar je, to pa je odrešitev, razsvetljenje. Več na spletni povezavi Živeti v sedanjem trenutku, Eckhart Tolle.

Šola življenja, Bruno Šimleša

Šimleša nam razjasni in izjemno dobro argumentira ključne stvari v življenju. Ljubezen do sebe. Živeti ali životariti? Kompromisli ali kompromisarstvo? Več na spletni povezavi Šola življenja, Bruno Šimleša.

Mr. Gwyn, Alessandro Baricco

Izjemen roman, v katerem nam avtor jasno pokaže, da se da najti svojo lastno pot in da je ta edina, na kateri bomo zadovoljni. Živi svoje življenje in ne tujega, vztrajaj! Zgodba o pisatelju, ki postane človek, ki piše portrete ljudi. Kopist. Več na spletni povezavi Mr. Gwyn, Alessandro Baricco.

Štirje dogovori, Don Miguel Ruiz

Samo štirje dogovori, ki jih sprejmemo s seboj, so potrebni, da zaživimo veliko bolje. So sila preprosti, vse, kar je, je, da jih vadimo prav vsak dan. Preprosti dogovori delajo čudeže. Več na spletni povezavi Štirje dogovori, Don Miguel Ruiz.

Ozdravimo strah, dr. Lissa Rankin

Vsi se soočamo s strahovi. Nekateri so ozaveščeni, drugih se ne zavedamo. Najbolj pomembno pa je, da se zavedamo, kateri so pravi in kateri lažni strahovi. Prvi nas varujejo, drugi pa nam onemogočajo zdravo življenje. Več na spletni povezavi Ozdravimo strah, dr. Lissa Rankin.

Za več predlogov zares dobrih branj pa vas za konec le še vabimo na spletno stran Damjane Bakarič, ki je v celoti posvečena prav knjigam. To je spletna stran: Berem - Knjige spreminjajo življenje.

Priporočamo