5 odličnih novih branj za mlajše in malce starejše najstnike!

5 odličnih novih branj za mlajše in malce starejše najstnike! (foto: profimedia) profimedia
27. 5. 2018

Zbirka odličnega branja za otroke in najstnike je pri Mladinski knjigi pred dnevi postala bogatejša za kar pet izjemnih del.

V zbirki Odisej je izšel težko pričakovani roman Neskončen stolp želv priljubljenega avtorja Johna Greena. Njegovo najbolj zrelo delo doslej je prevedel Andrej Hiti Ožinger, spremno besedo je prispevala Breda Jelen Sobočan. V isti zbirki Odisej je izšla tudi knjiga Vse, vse, ameriške avtorice Nicole Yoon. V zgodbi, ki jo je poslovenila Irena Duša Draž, avtorica govori o vznemirljivi skrivnosti življenja in srčni bolečini.

Zbirka Sinji galeb je bogatejša za prvenec ameriškega avtorja kitajskih korenin Jacka Chenga Vesolje, me slišiš. Zgodbo, ki je polna veselja in neverjetne srčnosti, je prevedla Ana Ugrinović.

V zbirki Pisanice je izšla knjiga priljubljene finske pisateljice Tuutikki Tolonen Pošastno podzemlje, ki je nadaljevanje uspešnice Pošastna varuška. Razburljive pustolovščine iz podzemlja je prevedla Julija Potrč.

Mladi bralci se bodo razveselili še enega priljubljenega avtorja – Roalda  Dahla. Tokrat se predstavlja s knjigo Poba Zgodbe iz otroštva, s katero nam odkriva svoja najzgodnejša leta življenja. Knjigo sta prevedla Slavica Jasenovec Petrović in Borut Petrović Jasenovec, pisma je prevedla Irena Duša Draž.

mladinske

Priporočamo