5 razlogov, zakaj je pamet bolj privlačna kot videz

5 razlogov, zakaj je pamet bolj privlačna kot videz (foto: profimedia) profimedia
30. 5. 2021

Serija Veliki pokovci (The Big Bang Theory) je že pred leti oznanila, da je inteligenca seksi. Kako zelo seksi pa razkrivajo različni pogledi na najpomembnejše faktorje v dolgotrajnih razmerjih. In morate priznati - obstaja nek nezamenljiv čar, ko lahko s svojo izbranko skupaj rešita kakšno križanko, brez vprašanj, če je Sean Pean glavno mesto Kambodže (hvala, Prijatelji!).

1. Prepiri o trivialnih stvareh se vama zdijo nesmiselni

Nepomembne stvari vama ne morejo pokvariti dneva, ker jih nemudoma identificirata za trivialne in irelevantne za nadaljnji obstoj vajinega razmerja. O vsem se namreč lahko mirno pogovorita, pri tem pa se zanašata na rabo antropoloških in kulturoloških teorij, s katerimi drug drugemu obrazložita, zakaj je recipročnost v razmerju bolj pomembna kot kdo je pozabil vrniti pokrovček na tubo zobne paste.

2. Drug drugemu sta navdih

Enega zanima prihodnost razvoja teorije superstrun in posledična umestitev človeka v novo konceptualizacijo enajstih dimenzij, drugega pa zanima vplivnost dednega genoma na razvoj kulturnega vzorca med odraščanjem v celostno osebnost. In ko drug drugega bombardirata s fascinantnimi alternativnimi pogledi na najbolj osnovne delce naših življenj, sta si obenem navdih, da postaneta še boljša - še pametnejša!

Sta namreč oprijemljiv dokaz, da se ljudje resnično razvijamo na področjih, za katere menimo, da nam bodo najlaže zagotovili ljubezen. In v vajinem primeru je to -  pamet.

3. Intima je za vaju več kot le seksualnost

Ljudi, ki jih privlači inteligenca, vzburja več kot le telesna raven seksualnosti. Privlači jih odprtost duha, široko razmišljanje, ponotranjeno razumevanje. Če kdo, potem ljudje, ki jih privlači inteligenca, razumejo idejo, da lepota prihaja od znotraj.

4. Imata drugačne skupne točke kot običajni pari

Ni vama pomembno, katero pivo ima najboljši okus in kateri prijatelji so vaju povabili na še eno poroko. Tako ali tako ne verjameta v poroko, ker jo razumeta kot arhaičen obred, ki danes služi le kapitalističnim namenom in iluziji, da lahko ljubezen materializiramo v enojno predstavnost.

Prav tako vajine skupne točke niso trači in negodovanje nad življenjem.  Druži vaju ljubezen do istih pisateljev, do istih mislecev, do istih filozofij. Bolj kot žuranje na Ibizi cenita trenutek, ko v antikvariatu v Provansi odkrijeta zgodnjo izdajo Voltairovih esejev.

5. Razumeta ljubezen na nivoju celotne osebe

Tisto, kar vsi trdijo, da si želijo - biti ljubljen takšen, kot si. Biti ljubljen kot celoten paket, kot oseba, ki zavzema nek fizični prostor in obenem kot oseba, ki ima vsebino: misli, prepričanja, razumevanja. Ljudje, ki jih privlači inteligenca, bolj kot kdorkoli drug razumejo, da smo ljudje več kot le telesa, ki so začasna, tako v obstoju, kot tudi v videzu. Zato ljubijo celostno. 

Priporočamo