5 stvari, ki jih moški ne želimo opravljati za svoje izbranke

5 stvari, ki jih moški ne želimo opravljati za svoje izbranke (foto: profimedia) profimedia
15. 10. 2020

Pravijo, da poštena ženska ne bo svojega dedca prosila za pomoč pri čisto vsaki stvari, samo zato, ker ga tehnično lahko prosi za pomoč pri čisto vsaki stvari. In kot je prav, da moški ne pričakuje, da mu bo izbranka prala umazane gate in mu delala sendviče, je tule 5 stvari, ki jih tudi moški ne želimo delati za ženske. 

1. Popravljanje avtomobila

Recimo, da govorimo o moškem, ki nima ravno neozdravljivega fetiša na jeklo in v črno umazanijo odete mehanske dele. In recimo, da govorimo o moškem, ki nima doma avtomehanične delavnice. Torej, recimo, da govorimo o 99% moških. Tistih, ki bodo dekletu z veseljem zamenjali pregorelo žarnico ali nastavili radijske postaje na novem avto-radiu, kar pa še ne pomeni, da so taisti moški z dostopom do njene vagine avtomatično postali tudi njeni avtomobilski serviserji. In da bo vsaka avtomobilska težava, ki se je zgodila zato, ker ona 10.000 prevoženih kilometrov kasneje še vedno ni utegnila skočiti na obvezni servis, sprejeta z "Seveda, draga, ni problema, bom jaz pogledal."

2. Biti vprašani za mnenje, ko se v resnici pričakuje kompliment

Moški smo obupni pri podajanju mnenj o lepotnih in modnih odločitvah. Predvsem zato, ker noben moški ne bo svoji izbranki povedal, da je njena zadnjica v kopalkah videti kot, da je sestavljena iz dveh delov, ker bi na koncu dneva še vedno rad dobil seks. Moški nismo "prijateljice", zato postavljanje vprašanj, preko katerih bi lahko rekli nekaj negativnega, sprejemamo kot nezrelo lovljenje komplimentov. Bolj smiselno bi bilo, če bi ženska preprosto izbrala obleko, v kateri se dobro počuti in za katero ve, da ji pristoji - predvsem zato, ker jo je nosila že dvajsetkrat prej in ker v zadnjem tednu pač ni dobila dodatnih petnajst kilogramov v vsako ritnico, da bi zdaj ta obleka na njej bila videti dramatično drugače kot zadnjič.

3. Biti del podrobnosti o razmerju, ki jih deli z njenimi prijateljicami

Tisti trenutek, ko se moški zave, da lahko njena prijateljica kronološko bolje razdela njuno razmerje kot on sam. Mogoče bi nas res manj motilo, če bi 500 njenih spletnih prijateljev vedelo za vsako spremembo statusa, kot pa da obstajajo neke druge ženske v njenem življenju, ki imajo dostop do čisto vsake podrobnosti njunega skupnega življenja.

4. Gledanje TV-serij in filmov, ki nas niti malo ne zanimajo

Saj izberemo medijske vsebine, v katere imamo skupni interes, ampak tu in tam se vseeno pojavijo kakšne nepričakovane TV-serije (običajno po nasvetu kakšne afnaste prijateljice, ki vztraja, da to pa moraš pogledati) in potem se zgodi, da gledaš tiste nesrečne Kardashiane in Revenge in Male lažnjivke in kar je še teh dolgočasnih limonad. A teh 30 do 50 minut na serijo še zdržimo - ko pa se prične prosjačenje za oglede filmov, ki jih kategorizirajo pod romantične komedije ali - še huje -  romantične drame, pa žal ni več niti kančka razumevanja, zakaj bi nekdo, ki ne želi biti opredeljen kot ženska iz petdesetih, gledal vsebine, ki promovirajo prav to - pozabljene stereotipe.

5. Skupno obiskovanje joge

Razumemo, ko naša draga želi pokuriti tistih odvečnih 5 kilogramov, ki si jih je nabrala čez praznike, ampak če ima eno uro prostega časa, ne bi morda bilo morda bolje, da jo izkoristimo za seks? To je vsaj telovadba, v kateri oba uživava. 

Priporočamo