5 tipov moških, ki naj bi bili bolj nagnjeni k varanju

5 tipov moških, ki naj bi bili bolj nagnjeni k varanju (foto: Profimedia) Profimedia
14. 6. 2020

Varanje, skok čez plot, afera ... Če sodimo po novicah iz sveta slavnih in znanih, se take zadeve kar pogosto dogajajo. Kako pa je pri "navadnih" smrtnikih?

Če v iskalnik vtipkate besedo "varanje" boste našli številne forume, na katerih se krešejo mnenja na podlagi izpovedi ljudi. Na tem mestu se ne bomo spraševali o motivih in ne bomo kar povprek obsojali - dejstvo je, da pri tem gre za zelo osebne zgodbe, v katerih je nekdo vedno prizadet.

Na spletni strani indy100.com so se o tem razpisali na malce drugačen način - ugotavljali so, za kakšne tipe moških obstaja večja verjetnost, da bodo varali. Avtorji so se pri tem sklicevali na različne raziskave.

Tipi moških, ki naj bi  najverjetneje varali:

1 Visoki moški

Britanski spletni portal za poročene ljudi, ki si želijo z avanturo začiniti svoje življenje, je na podlagi analize uporabnikov ugotovil, da je pri višjih moških varanje bolj prisotno. Med postavneži, višjimi od 178 cm, naj bi bilo celo dvakrat bolj verjetno, da bodo varali. Razloge za to pripisujejo predvsem visoki ravni samozavesti, ki izhaja iz prepričanja, da bodo ženske raje izbirale višje moške.

2 Moški, stari 29, 39, 49...

Študija, ki jo je leta 2015 pripravila Natural Academy of Sciences, ugotavlja, da se ljudje sprašujejo o pomenu življenja, ko se približujejo okrogli starosti, torej na prelomih desetletij. V ta proces iskanja smisla so vključili tudi skok čez plot.

3 Moški, ki se ukvarjajo z ekipnimi športi

V raziskavi, v kateri je sodelovalo 1750 moških, so ugotovili, da najbolj varajo igralci ragbija. Kar 21 odstotkov vprašanih je svojo nezvestobo prikrivalo z izgovorom, da so na treningu ali tekmi.

4 Moški z brado

Družbeno omrežje Eva je leta 2015 izvedlo raziskavo, v kateri so želeli identificirati karakteristike moških z brado. Rezultati so pokazali, da je svoje partnerke varalo kar 47 odstotkov bradatih moških in »samo« 20 odstotkov obritih.

5 Potetovirani moški

Raziskava portala Victoria Milan, ki je prav tako namenjen iskanju afer, je na podlagi 3 milijonov vprašanih moških iz 15 držav zaključila, da bodo tisti z veliko črnila po telesu prej varali.

Eric Barker, ki piše za revijo Wired in v svojih prispevkih uporablja najnovejše ugotovitve s področja znanosti o človeškem vedenju, je izbral nekaj zanimivih dejstev o (ne)zvestobi, ki pa jih seveda nikar ne jemljite preveč dobesedno.

Moški naj bi prej varali, če...

  •  je njihova žena noseča
  • so finančno bolj odvisni od partnerke
  • če po drugi strani zaslužijo bistveno več kot boljša polovica
  • radi tvegajo in imajo visoko željo po spolnosti.
  • Na splošno velja, da je verjetnost, da bo poročen moški varal, približno enaka verjetnosti, da bo na potovanju vaše letalo zamujalo.

Kaj pa ženske? Nagnjenost k varanju naj bi bila odvisna od:

  • števila spolnih partnerjev – več, kot jih je imela, večja je verjetnost, da bo varala
  • zaslužka – nevarna je, če služi bolje kot partner
  • izobrazbe – če je bolj izobražena od moškega ali pa če je slabo izobražena

Na koncu lahko samo še poudarimo, da stvari niso vedno črno-bele in da ne gre kar obsojati ljudi. Če vas zanima več, si preberite še članek Iskrene izpovedi o tem, zakaj pride do varanja.

Povzeto po: Indy100