Zanimivosti Promocijsko sporočilo

5G – generacija, ki navdušuje vse in vsakogar

27. 10. 2021
Deli
5G – generacija, ki navdušuje vse in vsakogar

Telemach je bil prvi od slovenskih operaterjev, ki je Slovenijo priklopil v gigabitno omrežje s pravo 5G izkušnjo, zdaj pa to mrežo pridno širi na vseh koncih Slovenije. Ko tako vedno več Telemachovih uporabnikov prestavlja svoje mobilne naprave v najvišjo prestavo, smo pogledali, kakšne so dejansko prednosti tega opevanega omrežja.

Kaj je 5G?

Peta generacija brezžične tehnologije navdušuje vse in vsakogar. Višje hitrosti, hitrejša odzivnost in širša pretočnost, da lahko več naprav na enkrat uživa maksimalno povezljivost. Naslednja generacija mobilne spletne povezave prihaja štiri desetletja po vzpostavitvi prvega, 1G mobilnega omrežja, in po desetletju uživanja v omrežju 4G.

Kaj 5G omogoča?

Vse, kar lahko sedaj počnete na svojih pametnih telefonih, boste na 5G omrežju lahko počeli še hitreje. In bolj učinkovito. 5G obenem odpira možnost vstopa novih, doslej zgolj konceptih tehnologij – od pametnih očal do augmentirane (nadgrajene) resničnosti. No, pa tudi vaše najljubše serije boste lahko preko 5G omrežja gledali v najvišji ločljivosti.

Obenem je 5G omrežje zelo verjetno ključni delček v implementaciji avtonomnih vozil, ki se zanašajo na hiter dostop do raznolikih podatkov. Podobno velja tudi za številne fitnes naprave, ki bodo lahko še bolj točno nadzorovale naše zdravje in se ustrezno odzivale na pridobljene podatke.

Zakaj to potrebujemo?

Svet je postal mobilen. Vsako leto uporabniki mobilnih naprav srkamo več in več podatkov, sploh v zadnjih letih, ko pretočne video in avdio vsebine postajajo naši vsakdanji spremljevalci. 5G je zato nujen korak naprej, saj lažje upravlja tisočero naprav, ki istočasno črpajo velike količine podatkov.

Kje vse je na voljo 5G?

Telemach uspešno nadaljuje vzpostavitev 5G omrežja. Bazne postaje so zrasle že v 13 večjih mestih po Sloveniji. V teh mestih je 5G že na voljo, če se v to omrežje lahko poveže vaš telefon. To pa še ni vse, s kombinacijo obstoječih LTE spektrov z novimi 3.500 in 700 Mhz Telemach že zagotavlja najširšo pokritost z gigabitnimi hitrostmi v Sloveniji.

Ampak, moji podatki!

Brez skrbi. Telemach razume, da ob tako čudovitih hitrostih človeka hitro zanese na še bolj dolgotrajno uživanje v mobilnih vsebinah. Zato so ustrezno nadgradili najbolj popularne pakete – v paketu VEČ je tako že na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ pa kar 80 GB prenosa podatkov, medtem ko je v paketu NAJVEČ količina prenosa podatkov že dalj časa neomejena. Da bomo lahko mirne vesti uživali v vseh slasteh omrežja pete generacije.

Več informacij poiščite na telemach.si.