6 načinov, kako se izkopljeta iz ujetosti v rutinski seks

6 načinov, kako se izkopljeta iz ujetosti v rutinski seks (foto: Profimedia) Profimedia
3. 8. 2015

Sta se ujela v seksualno rutino? Cosmo razkriva, zakaj sta na seksualnem avtopilotu in kako se lahko iz te rutine izkopljeta – še danes!

1 Previdno z besedami

Kako partnerju povedati, da te seks, ki te je nekoč opijal s strastjo, zdaj pušča hladno in trezno? Poudari, česa si želiš več, pri tem pa se izogibaj besed, ki izražajo kritiko, denimo 'dolgočasno'. Moškim je pogovor ena na ena sicer tako zabaven kot puljenje zob, zato bo treba nekaj več potrpežljivosti.

2 Pozabita na rutino

Ko naredimo nekaj drugače, naučimo svoje možgane, da pričakujejo nepričakovano. Začnite jih učiti zunaj spalnice. Če običajno jeste pred televizijo, spremenite rutino in pojejte obrok za mizo v jedilnici.

Podajte se v avanture: učenje tanga, dirkanje z gokarti, morda kampiranje. Postopoma povečajte tveganje – če običajno vodite, se pustite voditi, če ste običajno vodeni, prevzemi vajeti. Navade omejujejo improvizacijo.

3 Vzemita si čas

V neki točki seks v razmerju pade iz najvišje prioritetne stopnje tja pod pranje cunj in striženje nohtov. Takrat potem pride v poštev zgolj tisti zaspani seks na koncu dneva, ki ga oba končata napol nezavestna in z mislimi že pri naslednjem jutru.

Za seks si je treba vzeti čas – že ena sama ura na teden je dovolj, da spremenita dinamiko razmerja. Kmalu bosta začela brskati globlje po domišljiji.

Vas zanima več? Preberite na Cosmopolitan.si.

Priporočamo