6 neverjetnih dejstev o ženskih prsih

6 neverjetnih dejstev o ženskih prsih (foto: profimedia) profimedia
25. 7. 2015

Morda si boste ob branju teh podatkov mislili, da je kdaj pa kdaj informacij vseeno preveč. Mi se, kakopak, ne strinjamo. Več kot veste, več veljate. In zato verjamemo, da vam bodo nekoč, nekje, v nekem najbolj nepričakovanem trenutku, tale dejstva o ženskih prsih prišla še zelo prav. Morda že na naslednjem zmenku.

1. Največje prsi na svetu nosi naokoli ameriška ubožica Annie Hawkins-Turner (umetniško poimenovana Norma Stitz), katere košarica spada v kategorijo 102ZZZ. Obseg prsnega koša pri Annie meri 177.8 centimetrov, njene astronomske dojke, ki so posledica gigantomastije, počasne, a neustavljive rasti maščobnega tkiva v dojkah, pa so jo seveda popeljale tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

2. Največje vsadke na svetu ima vstavljene Sheyla Hershey iz Teksasa. Njena košarica je 38KKK. Vsadke so ji naredili v njeni rodni Braziliji, ker ameriška zakonodaja ne dovoljuje takšne količine silikona v telesu. Operacija je Sheyli poleg velikanskih dojk prinesla tudi redna vnetja in posledično potrebo po odstranitvi vsadkov. A Sheyla ne počiva. Leta 2011 so ji vsadke ponovno vrnili v telo, zdaj pa že razmišlja, kako bi jih menjala za nove, v velikosti MMM.

3. Med primati samo ljudje poznamo trajne prsi. Ostalim primatom prsi zrastejo zgolj, ko je potreba po hranjenju naraščaja. Predvidevamo, da bi bilo nekoliko nerodno skakati po vejah dreves z opletajočimi dojkami košarice C - ali več.

4. Dojki običajno nista enake velikosti. Včasih je razlika lahko tudi zelo opazna. Pri 65% žensk je leva dojka običajno večja. Ste se tudi vi ujeli v to statistiko?

5. Cigarete slabo vplivajo na čudovitost in popolnost dojk. Kemikalije v cigaretah namreč uničujejo elastin v telesu in tako pripomorejo k povešenim prsim.

6. Na spletu že nekaj časa poteka gibanje Topfreedom, ki se zavzema, da bi ženske lahko nekaznovano hodile zgoraj brez v javnosti. Si kar mislimo, kdo temu oporeka. Trenutno lahko v ZDA dekleta mirno hodijo po cesti z razgaljenimi prsmi v New Yorku, Teksasu, Mainu, Ohiu in na Havajih. Bi dodali še Slovenijo? Bomo kar začeli zbirati podpise za referendum ...