6 novih žepnih knjig, ki jih bomo radi brali v 2017!

6 novih žepnih knjig, ki jih bomo radi brali v 2017! (foto: felix) felix
20. 12. 2016

Veseli december je čas, ki je namenjen tako druženju in obdarovanju kot tudi samorazvajanju in kontemplaciji. Da so vse te aktivnosti tako ali drugače lahko povezane tudi s knjigami, vam bo hitro jasno, če pomislite na to, da je knjiga lahko odlična tema za pogovor, čudovito darilo in priložnost, da nas zanimivo čtivo za vsaj urico ali dve zamakne iz vrveža vsakdana.

Pri Felixu so gotovo imeli v mislih vse to, ko so prav te dni na police svojih knjigarn po Sloveniji razstavili nove žepne knjige, ki jih bomo gotovo vsi radi brali že te dni, marsikatero pa tudi še v prvih mesecih leta 2017!

6 zabavnih, romantičnih in napetih branj!

V nadaljevanju vam predstavljamo šest izmed številnih novosti, s katerimi so presenetili ljubitelje knjig, pobarvank in slikanic! To so hkrati tudi tiste žepne knjige, ki jih bomo v naslednjih dneh in tednih podarjali na naši facebook strani Govori se! Na že sledite?

Ruth Ware: Ženska v kabini številka 10

ruth wareTo bi moral biti popoln dopust. Severni sij. Razkošno križarjenje za predstavnike medijev na butični ladji. Priložnost, da si popotna novinarka Lo Blacklock opomore po travmatičnem vlomu, ki jo je prignal na rob, in premisli, kaj si želi od svoje zveze. Le da stvari ne gredo po načrtu.

Ponoči Lo zbudi krik, zato pohiti k oknu in skozenj opazi truplo, ki so ga vrgli čez krov iz sosednje kabine. Toda posadka nima podatkov, da bi kdo bival v tisti kabini, in nihče od potnikov ne manjka. Izčrpana, čustvena in vedno bolj obupana Lo se mora soočiti z dejstvom, da je morda naredila hudo napako. Ali pa je skupaj z morilcem ujeta na krovu – in hkrati edina priča ...

Michel Bussi: Čas je morilec

morilecClotilde se z možem in hčerjo odpravi na počitnice na Korziko. Na tem hribovitem otoku, očetovem rojstnem kraju, je kot najstnica v hudi prometni nesreči izgubila starše in brata, sama pa čudežno preživela. Zdaj prvič po 27 letih obišče njihov grob in stare starše, vplivno korziško družino, ki ima v lasti polovico otoka.

Njena vrnitev v ta neokrnjeni sredozemski raj sproži niz nenavadnih dogodkov, ki mečejo popolnoma drugačno luč na usodno nesrečo ter na dan naplavijo boleče in potlačene spomine. Poleg tega je prepričana, da je njena mati živa. Clotilde se je prisiljena soočiti z vsemi vpletenimi, vendar utegne biti razkritje dobro varovane družinske skrivnosti še bolj boleče in naravnost zlovešče.

Uli Hesse: Bayern

bayernBayern München je ekipa skrajnosti. Klub ima v Nemčiji največ strastnih privržencev in je obenem najbolj osovražen. Nobenega dvoma ni, da je tudi najuspešnejši. Od poznih šestdesetih let prejšnjega stoletja do danes je osvojil štiriindvajset domačih naslovov in je skoraj več čas svojega obstoja v samem vrhu evropskega nogometa.

Trenutno je nemški nogomet v soju žarometov – in Bayern je v njegovem ospredju. Nemci so svetovni prvaki, Bayern München pa se je v zadnjih šestih letih trikrat uvrstil v finale lige prvakov, spotoma še petič zmagal in revolucionarno spremenil način igranja. In to mu je uspelo brez lastnika z milijardami, brez rekordnih vsot za prestope igralcev ter brez astronomskega zadolževanja.

Uli Hesse prek intervjujev s ključnimi protagonisti pripoveduje zgodbo o tem edinstvenem klubu. Od prvih sporov z nacisti, prek vzdevka FC Hollywood, ki se je kluba prijel zaradi njegovih egocentričnih zvezdnikov v devetdesetih, pa do senzacionalnega sodelovanja s Pepom Guardiolo Hesse odpira vrata bavarske velesile in bralce seznani s samim bistvom enega najboljših klubov sveta.

Kresley Cole: Gospodar

gospodarGospodar si zasluži strahospoštovanje vseh ... Bogat in neverjetno privlačen mafijski mogotec Maksimiljan Sevastjan najraje izbira ubogljive visoke svetlolaske, ki izpolnjujejo njegove ... zapletene želje. Toda le do dne, ko ledeni Rus spozna neupogljivo rjavolasko, ki s privlačnim drobnim telescem na mah odpravi njegovo legendarno zadržanost. Le ona je izjema.

Catarina Marín je bila premožna mlada žena, dokler se ji ni svet razletel na kosce. Zdaj se mora skrivati in se boriti za preživetje. V Miamiju po naključju prevzame delo spremljevalke. Njena prva stranka je več kot čudovita, toda ko ji pove, kakšne načrte ima z njo, Cat skoraj zbeži skozi vrata.

A če je užitek igra, je treba igrati na zmago. Zavedata se, da bosta skupaj samo enkrat, potem pa se nikoli več ne bosta videla, toda prvo srečanje je tako neverjetno, da jima stvari uidejo izpod nadzora. Oba si želita več. Toda, ali bo Cat lahko ušla grožnjam nekdanjega moža? Bo Maksim ob njej predelal pretekle travme in spoznal, da je vse, kar si želi v prihodnosti, le ona?

Druga knjiga iz serije Igre moči in strasti prinaša napeto zgodbo o begu iz preteklosti, polno seksi prizorov, prepletenih s prvinsko strastjo.

Susan Meissner: Ognjeni šal

ognjeni šalPrelep šal, ki prehaja iz roda v rod, poveže dve ženski, ki spoznata, da težo sveta pomaga prenašati ljubezen, ki jo razdajamo ...

September 1911. Na otoku Ellis v newyorškem zalivu se medicinska sestra Clara Wood ne more pripraviti, da bi se vrnila na Manhattan. Tam je v požaru v tovarni bluz izgubila moškega, ki ga je ljubila. Med negovanjem vročičnega priseljenca, ki je utrpel podobno izgubo kot ona, jo začne zanimati ime, izvezeno na šalu, ki ga je nosil. Znajde se v precepu, zaradi katerega se mora soočiti z resnico glede svojih domnev. Jo bo resnica uničila ali osvobodila?

September 2011. Na Upper West Sidu se je vdova Taryn Michaels prepričala, da živi polno življenje. Dela v očarljivi trgovini s specializiranim metrskim blagom in sama vzgaja hčerko. Nato se v znanem tedniku pojavi dolgo založena fotografija in prisiljena je podoživeti strašni dan, ko je izgubila moža v padcu dvojčkov Svetovnega trgovinskega centra. Tistega dne ji je na pomoč priskočil tujec in jo rešil. Bosta naključno srečanje in sto let star šal Taryn prepričala, da življenje vodijo višje sile?

Michael Robotham: Zlom

zlomPsiholog Joe O'Loughlin stoji na mostu visoko nad poplavljeno sotesko in skuša prepričati razburjeno žensko, naj ne skoči. Ženska je gola, nosi le rdeče salonarje z visoko peto. Krčevito se drži za ograjo, z nekom govori po telefonu in se sploh ne zmeni za Joeja. »Ne razumete,« mu zašepeta nazadnje in se spusti.

Joeja ta neuspeh preganja, dokler ga ne poišče žrtvina najstniška hči, ki mu razkrije, da mati ne bi nikoli storila samomora. Na tak način že ne, saj jo je bilo preveč strah višine. Kaj bi jo pripeljalo do takšnega obupanega dejanja? Čigav glas? Kakšno zlo? Joe, ki je kariero posvetil popravljanju poškodovanih umov, se mora soočiti z nasprotnikom, ki jih razstavlja. S popolnimi dialogi, verodostojnimi liki in neverjetnimi zasuki zgodbe bo psihološki triler Zlom poskrbel, da boste strani obračali še dolgo v noč.

Vas zanima, katere so še druge novosti pri Felixovih knjigarnah? Preverite na spletni povezavi felix.si

Priporočamo