6 zabavnih starševskih nasvetov iz ust hollywoodskih zvezdnikov

6 zabavnih starševskih nasvetov iz ust hollywoodskih zvezdnikov (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2020

Le kaj vas lahko naučijo Will Smith, Chris Rock in Will Ferrell o tem, kako biti dober oče? Morda res ne kaj dosti, a ti zvezdniki so prav tako starši in kot veste - vsi starši so polni izkušenj. Morda pa je kakšen njihov nasvet celo uporaben.

Komik Louis C.K.

"Ni lahko imeti otroke, ker so tako zelo dolgočasni. Biti starš pomeni biti na tleh s svojimi otroki, medtem, ko oni počno kar otroci počno. In ti berejo knjigo s hitrostjo 1 stran na 50 minut, medtem ko ti le sediš tam in moraš biti grozno ponosen in zdolgočasen obenem."

Komik in igralec WIll Ferrell

"Moj nasvet - pogovarjajte se s svojimi otroki, vsaj enkrat na teden. Če imate čas, pa tudi dvakrat do trikrat na teden."

Igralec Will Smith

"Pri nas ne kaznujemo. Z otroki uredimo stvari tako, da jim pustimo, da so odgovorni za svoja življenja. Najin koncept je, da jim že pri zelo mladih letih pustiš čim več nadzora nad njihovim življenjem. In če potem kaj naredijo - in saj veste, Jaden je naredil marsikaj - je vse okej, če mi zna razložiti, zakaj je bilo to, kar je naredil, pravilna odločitev za njegovo življenje."

Igralec in pobalin Charlie Sheen

"Bodite svojim otrokom vzor in jih naučite, kaj je prav in kaj narobe. Če je moja ideja, kaj je prav in kaj narobe nekoliko drugačna od ostalih ljudi, bodo tudi moji otroci drugačni od ostalih ljudi."

Igralec Robert Downey Jr.

"Včasih te morajo brcniti iz gnezda. So starši, ki so to storili na pravilen način in rekli svojemu otroku: 'Veš, imamo ves ta denar, ampak nič od tega ni zate. Ti si moraš nabrati svoj denar.'"

Komik in igralec Chris Rock

"Moj odnos s hčerko bo vplival na njen odnos z moškimi do konca njenega življenja. Včasih se sprehajam s svojo hčerko. In potem jo vzamem iz vozička in strmim v njo in se zavem, da je moja edina služba v tem življenju poskrbeti, da ona ne konča na štangi."

Priporočamo