6 značilnosti ljudi, za katere znanost pravi, da so bolj nagnjeni k varanju

6 značilnosti ljudi, za katere znanost pravi, da so bolj nagnjeni k varanju (foto: Profimedia) Profimedia
7. 8. 2020

Znanost trdi, da obstajajo določene sorte ljudi, ki so brez posebnih razlogov bolj nagnjene k varanju. In kot kaže, se te ljudi lahko zelo enostavno prepozna. Namig: bojte se blondinke s Twitterja, ki žura na Queene in sama menja kartuše v tiskalniku.

Visoki moški

Raziskava zunajzakonskih afer, ki jo je izvedel spletni portal IllicitEncounters.com, je pokazal, da je pri moški, ki so višji od 178cm, kar dvakrat večja možnost, da bodo prevarali svoje partnerice. 

Fantje, ki delaj v IT (informacijska tehnika)

Naj vas udobne jopice s kapucami in hipsterska očala ne zavedejo. Številke kažejo, da so fantje, ki z veseljem popravijo vaš iPhone in v tiskalniku zamenjajo kartušo, od vseh poklicev najbolj nagnjeni k varanju. Uganete, v katerem poklicu je največ žensk, ki varajo? Med učiteljicami.

Obsedeni z nakupovanjem

Tipična ženska, ki se odloči za varanje, je po raziskavi portala Ashley Madison tudi resna ljubiteljica nakupovanja. Kar tretjina žensk, ki vara, še trdi, da so po začetku afere začele veliko več zapravljati na lastnem videzu. 27 odstotkov žensk, ki vara, ima celo skrivne kreditne kartice, namenjen prav tem nakupom. 

Uporabniki Twitterja

Verjetno vas ne šokira podatek, da družbeni mediji niso ravno kakovosten dodatek k zdravemu odnosu. Raziskava iz Univerze v Missouriju pa še dodaja, da velika večina ljudi, ki se odločijo za afere, od vseh družbenih omrežij najpogosteje uporablja Twitter

Blondinke

Blondinke se najbolj zabavajo? Vse kaže, da to drži. Anketa portala CheaterVille.com je pokazal, da je 42 odstotkov žensk, ki so vpletene v afere, svetlolasih. Najmanj, 11 odstotkov žensk, ki varajo, pa je črnolasih.

Ljubitelji rok'n'rola

Mame svoje hčerke vedno svarijo pred nevarnimi rokerji! In v tej dolgoletni tradiciji je očitno kar nekaj resnice. 41 odstotkov ljudi, ki varajo, se deklarira za ljubitelje rokerskih ritmov. Če iščete zvestobo, se odločite za oboževalca rap glasbe, med temi je bojda najmanj takšnih, ki jih lahko premamijo afere.

Preberite še: Novi Audi A3 Sportback – avto, kjer občutite razliko