7 najboljših odzivov ljudi, ki po mnenju Trumpa prihajajo iz ‘usranih lukenj’

7 najboljših odzivov ljudi, ki po mnenju Trumpa prihajajo iz ‘usranih lukenj’ (foto: profimedia) profimedia
15. 1. 2018

Viri blizu razvpitega ameriškega predsednika so konec prejšnjega tedna za Washington Post razkrili, da naj bi Donald Trump na za javnost zaprtem sestanku afriške države in Haiti primerjal z 'usranimi luknjami'. Bela hiša navedb ni zanikala, se je pa na Twitterju oglasil Trump in zapisal, da besedne zveze 'usrane luknje' ni uporabil, priznal je le, da je bil na sestanku uporabljen neprimeren jezik.

Javnost pa je kljub zanikanju na nogah. Besede so ostro obsodili na Visokem komisariatu ZN za človekove pravice, v Afriški uniji, kritiko so podali tudi številni novinarji in komentatorji. Oglasili pa so se tudi posamezniki, ki prihajajo iz držav, ki jih je ameriški predsednik poimenoval 'usrane luknje'. Dokazali so, da lahko čisto vsakemu človeku uspe premagati stisko, da lahko prav vsi, ne glede na raso, kulturo ali vero, postanejo navdihujoči in uspešni ljudje. In to so osebe, ki delajo Ameriko odlično!

1.

"Bodoča zdravnica, trenutno študentka medicine. Imam tri diplome in govorim tri jezike. Objavljam v znanstveni reviji Psych-Oncology. Prihajam iz 'usrane države' - Južni Sudan."

2.

"Bodoči urednik, sedaj podiplomski študent novinarstva in medijskih študij. Imam tri diplome in obvladam šest jezikov. Prejemnik nagrade Merit (nagrada za odličnost na določenem področju). Prihajam iz 'usrane države' - Republika Južna Afrika."

3.

"Bodoča zdravnica, študentka medicine, s tremi diplomami in novima dvema na poti. Govorim štiri jezike. Pomagala sem zbrati več deset tisoč dolarjev za skupnost. Prihajam iz 'usrane države' - Nigerija."

4.

"Sem zdravstveni delavec. Rešujem življenja, pomagal sem pri rojstvu vaših otrok, tolažil sem vas, ko so vaši ljubljeni preminili. Odrasel sem na ulici, sem pol Južnoafričan. Moj oče prihaja iz 'usrane države' - Republika Južna Afrika."

5.

"Publicistka na BuzzFeedu. Diplomantka, ki ima cilje. Potovala sem in navdihovala. Prihajam iz 'usrane države' - Haiti."

6.

"Vredno je omeniti, da danes praznuje Alexander Hamilton (ameriški državnik, eden od ustanovnih očetov ZDA) - saj veste priseljeni otrok iz 'usrane države' Nevis."

7.

"Bodoča nevroznanstvenica. TedX predavateljica, plesalka, pevka. Na polovici dodiplomskega študija. Pisateljica. Iz 'usrane države' - Nigerija."

Vir: Bored Panda