7 napak, ki uničujejo vašo kariero

7 napak, ki uničujejo vašo kariero (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2018

Internet je drastično spremenil vsa področja človekovega življenja – tudi trg dela. Ste si kdaj predstavljali, da bo tudi pisanje blogov nekoč plačana služba?

Kljub spremembam in eksploziji informacij pa se splošna miselnost ljudi prilagaja počasi. Veliko posameznikov se na primer še vedno drži zastarelih prepričanj o tem, kakšna je ustrezna in uspešna kariera, s čimer si med iskanjem nove službe močno zmanjšajo možnosti zaposlitve.

In tukaj je nekaj najpogostejših kariernih napak, ki se jih po mnenju Andrewa Farebeea, direktorja podjetja Knowledge for men, morate izgobati.

1. Poslušati nasvete družine

Pa naj zveni še tako kruto – samo zato, ker vam vaša družina vedno želi najboljše, še ne pomeni, da tudi dejansko vedo, kje in kako boste lahko svoje potenciale najbolje izkoristili.

2. Denar je edina motivcija

Zaposlitve nikoli ne iščite samo zato, ker potrebujete denar. Tudi če ste obupani – nikoli ne opravljajte dela, ki ga sovražite, saj s tem škodujete vašemu zdravju in razdirate odnose.

3. Ne razmišljate o svojih željah

Če energije nikoli ne vlagate vase, v osebno rast in se nikoli ne vprašate, kdo v resnici ste, kako lahko sploh pričakujete, da bodo vaše karierne poteze pametne? Prvi korak pri iskanju službe je samozavedanje – šele takrat bodo tudi vaše predstave o zaposlitvi smiselne.

4. Ne znate reči ne ali se postaviti zase

Že pet let dneve in noči garate in če se primerjate z drugimi sodelavci, v podjetje vlagate očitno več časa in energije. Zaslužite si napredovanje ali povišico – to je dejstvo! Delodajalec skoraj zagotovo ne bo sam od sebe pristopil do vas in vam rekel, da si zaslužite nagrado, zato se postavite zase in končno spoznajte lastno vrednost.

5. Zakaj se ne mrežite?

Nikoli ne morate vedeti, kdaj bo do vas pristopil nekdo, ki vam bo popolnoma spremenil življenje. Zadajte si cilj, da boste na vsakem sestanku, srečanju ali seminarju spoznali vsaj dve novi osebi. Mrežite se in presenečeni boste, kaj vse vam povezovanje z drugimi lahko prinese.

6. Ne vlagate vase

Če želite uspešno kariero, se nikoli ne nehajte učiti! Udeležite se seminarjev, berite knjige, organizirajte predavanja s trenerji raznih veščin in postanite še bolj produktivni.

7. Vso energijo usmerjate v kariero

Delo, ki ste ga opravili v trinajstih urah sedenja za računačnikom, na koncu ne bo tako pomembno kakor ljudje, ki so vam nenehno stali ob strani. Dobri odnosi z družino, prijatelji, sodelavci ... to je tisto, kar v resnici šteje. Vaša kariera in finančni uspeh sta seveda pomembna, vendar nikoli ne pozabite na ljudi, ki jih imate radi.

Vir: Indy 100

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri