7 nasvetov Anje Susič za bolj zdravo življenje v letu 2017!

7 nasvetov Anje Susič za bolj zdravo življenje v letu 2017! (foto: arhiv revije lea) arhiv revije lea
Vir: Lea
12. 2. 2017

Z začetkom novega leta se začne tudi uresničevanje novoletnih zaobljub. Med te se vse pogosteje umeščajo želje o zdravem življenjskem slogu, o redni telesni aktivnosti in o prehrani, ki ne bi zbujala slabe vesti.

In prav temu že dalj časa svojo pozornost namenja mlada Goričanka Anja Susič, ki poskuša s svojim kanalom na YouTubu, posvečenem zdravemu življenjskemu slogu, spodbuditi vse tiste, ki ne najdejo dovolj motivacije, da bi se takšne spremembe lotili sami.

V resnici čas ne bi mogel biti boljši. Prav v teh dneh se je Anja namreč lotila svojega 30-dnevnega izziva, v katerem se trudi jesti čim bolj zdravo, redno trenirati in svoje telo negovati z naravno, do okolja prijazno kozmetiko. "Vse to redno objavljam na Youtubovem kanalu AnjaSuska, kjer vas vsak dan od 9. januarja čaka video mojega celotnega dne, vseh mojih obrokov in drugih dogodivščin," je za začetek povedala Anja, ki želi s tako imenovanim Suskinim izzivom motivirati druge in ustvariti skupnost, v kateri se dekleta podpirajo, delijo nasvete in znanja. "Z vsakodnevnimi vlogi motiviram sama sebe, da živim bolj kakovostno, poleg tega pa tudi druge, da začnejo razmišljati o lastnem zdravju," nam je namreč povedala, preden se je lotila tistega, po kar smo prišli – po odgovor na vprašanje o tem, kakšna je skrivnost njenega zdravega življenja.

Po odličnem lanskem odzivu, ko je Anja na svojem kanalu na YouTubu 30 dni objavljala izzive zdravega življenja, je letos poleg vlogov oblikovala tudi prav poseben načrt, v katerem je strnila napotke, stališča in poglede. "Ustvarila sem seznam zdravih živil, seznam pogostih napak, primere obrokov, koledar nalog ter vse napotke, ki jih potrebujemo, da se bomo lahko podale v to leto 2017 zdrave, lepe in samozavestne," je povedala Anja, njenemu načrtu pa se lahko pridružite na anjasuska.com.

Nekaj nasvetov...

1 Obroke načrtuje vnaprej, saj vsaj en večer prej pomisli, kaj bo naslednji dan jedla. "Organizacija je ključ do uspeha. Ko boš postala lačna in pri sebi ne boš imela ničesar pametnega, bo tvoja duša zahrepenela po čokoladici iz avtomata," pravi.

2 Anja poskuša obroke čim večkrat pripravljati doma. "Nisem še kuharica, a počasi s prakso to postajam. (smeh) Z domačo kuho imam nadzor in vem, kakšne so sestavine, ki jih uporabim. Moja skrivnost pa so začimbe in zelišča, ki dajo še tako preprosti jedi, kot je piščanec, bogat okus," pove.

3 Preverjanje hranilnih vrednosti je ena od stvari, ki jih Anja vedno opravi, preden se odloči za nakup posameznega izdelka. "Vedno preverite, koliko sladkorja in maščob vsebuje živilo ter kakšne vrste maščobe," svetuje.

4 Izogibanje zmrznjeni in že pripravljeni hrani je pravilo, ki se ga je vredno držati. Namesto tega izberite svežo in lokalno hrano.

5 Veliko vode je obvezen člen zdravega življenja. "Vodo pijte počasi, čez cel dan. Namesto vode si lahko privoščite tudi čaj, sama imam rada komarčkovega in metinega," nam je povedala.

6 Hitrost pri žvečenju hrane je prav tako pomemben element. "Jem počasi, prežvečim hrano, in ko jem, odložim telefon. To je zame sicer še znanstvena fantastika, a upam, da se bom v teh 30 dneh končno naučila," si je obljubila.

7 Pišite si dnevnik. "Meni to pomaga pri pregledu, kaj počnem, koliko pojem, kako se počutim ... Včasih se naša prepričanja razlikujejo od dejanskega stanja, pisanje dnevnika pa nas drži na realnih tleh," je še povedala Anja.