7 nasvetov, kako se ponovno zaljubiti v svojega partnerja

7 nasvetov, kako se ponovno zaljubiti v svojega partnerja (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2021

Strast in vznemirjenje v marsikateri večletni zvezi sčasoma zbledita. Partnerja ob vseh življenjskih izzivih postaneta odtujena, morda tudi pasivna. Odnos začne padati v rutino, začetno zaljubljenost pa zamenja že skorajda prijateljski odnos. 

Ker pa je ljubezen še prisotna, se je vredno potruditi in znova prižgati začetno iskrico - morda tudi s pomočjo sedmih nasvetov.

1. Vzemita si čas zase

Težava velikokrat sploh ni v tem, da bi partnerja skupaj preživljala premalo časa, ampak ravno nasprotno. Ameriški terapevt in specialist za razmerja Stephen Snyder pojasnjuje, da so občutki prve zaljubljenosti navadno povezani s spoznavanjem čisto nove in drugačne osebe. Po dolgoletnem razmerju pa naj vama izziv postane ponovno spoznavanje samega sebe.

2. Oddih v dvoje

Službo in družino pustita doma in se nekam odpravita le vidva. Nova doživetja bodo zagotovo ponovno obudila strasti.

3. Delo naj ostane v pisarni

Pregledovanje elektronske pošte med družinsko večerjo ali oglašanje na telefon v postelji še nikoli ni pripomoglo k izboljšanju odnosa. Pazite, da pritoževanje nad službo ali sodelavci ne bo postala glavna tema vajinih pogovorov. Ob večerji se raje pogovarjajta o stvareh, ki zanimajo oba.

4. Poslušajte

Med pogovorom bodite pozorni na to, da se partnerju popolnoma posvetite in ga resnično poslušate. Poskusite se izogibati že v naprej pripravljenim avtomatskim odgovorom.

5. Partnerju namenite več pozornosti

Videvata se vsak dan, ampak ali mu/ji resnično namenjate dovolj pozornosti? Pogostejše izkazovanje ljubezni je odličen način za ponovno obuditev strasti v razmerju. S preprostimi komplimenti ali spontanimi gestami boste svoji boljši polovici dali vedeti, da je zaželena in ljubljena. Se še spomnite tistih spogledljivih sporočilc in dolgih pogledov, ki sta si jih delila na začetku? Nič vas ne ovira, da tega ne bi počeli tudi sedaj.

6. Imejte svoje mnenje

Pari se po določenem obdobju pogosto zlijejo v nekakšno celoto. Naj vas ne bo strah, če se včasih ne bosta strinjala, saj je pomembno, da obdržimo svoje mnenje in ga tudi izražamo. Razmišljajta kot par, vendar bodita pozorna na želje drugega in sprejemajta kompromise.

7. Pojdita na zmenek

Vsak naj enkrat načrtuje zmenek, drugi pa naj mu prepusti podrobnosti. To bo v razmerje ponovno vneslo vznemirjenost in pričakovanje. Prav tako pa bosta uživala v načrtovanju nečesa posebnega za svojo drago/dragega.

Povzeto po: Womenshealthmag.com