7 nasvetov za zdravo kožo: Poskrbite, da bo lepa in napeta še dolgo časa

7 nasvetov za zdravo kožo: Poskrbite, da bo lepa in napeta še dolgo časa (foto: Pixabay) Pixabay
Vir: Story
31. 7. 2021

Poleti, ko je sonce najmočnejše in naša koža najobčutljivejša, se nekoliko bolj posvetite njeni negi. Za svež in zdrav videz sledite naslednjim napotkom!

1. Zaščitite se

Med najbolj očitnimi napotki je uporaba sončne kreme. Brez nje nikakor ne zapustite doma, predvsem med junijem in septembrom. Če ne drugje, jo uporabite vsaj na obrazu. Strokovnjaki priporočajo ZF 30 ali več. Priporočamo zmagovalni izdelek Cosmopolitan Beauty Awards 2021 v kategoriji Zaščita pred soncem: Fluid za zaščito obraza pred soncem La Roche-Posay Athelios Shaka Fluid ZF 50+.

2. Prilagodite lepotno rutino

Tako kot se poleti odenemo v lahkotnejša oblačila, tako tudi koža sama potrebuje lahkotnejšo obravnavo. Težko (zimsko) kozmetiko naj zato nadomestijo lažji izdelki, ki kože ne obtežijo – oljnate naj na primer zamenjajo tisti na osnovi pene. Takšna je na primer vlažilna čistilna emulzija CeraVe Cleansers.

3. Investirajte v dober serum

Vitamin C je odličen vse leto, a toliko bolj pomemben poleti, saj pomaga preprečevati hiperpigmentacijo, izboljšuje videz drobnih linij in pomaga pri proizvodnji kolagena. Po čiščenju na kožo nanesite nekaj kapljic seruma Paula's Choice Super Antioxidant Concentrate z vitaminom C in nato zaključite z nanosom vlažilne kreme.

4. Privoščite si piling

Čeprav dermatologi svetujejo, naj ne pretiravamo s pilingi, je poletje dober čas, da si ga vseeno privoščimo. Zlasti če imate mastno kožo, v svojo rutino vključite tudi piling. To ne pomeni, da ga izvajate vsak dan, lahko pa začnete enkrat na teden in postopno povečujete od 3- do 4-krat na teden. Piling si lahko enostavno pripravimo kar sami doma, in sicer tako, da zmešamo nekaj žličk olivnega olja s sladkorjem, po želji pa lahko dodate še med ali cvetove vrtnice.

5. Omejite čas prhanja

Čeprav nas poletna vročina sili, da se prhamo tudi večkrat na dan, pa lahko to (zlasti če se prhamo z vročo vodo) znatno izsuši našo kožo ter celo povzroči vnetje. Zato dermatologi svetujejo, da čas prhanja omejimo na 4 do 5 minut.

6. Uporabljajte le nekomedogena ličila

Podrobno si oglejte deklaracije izdelkov za ličenje in obdržite samo tiste, ki niso nekomedogeni. To so izdelki, ki so oblikovani brez sestavin, ki zamašijo pore. Še posebej poleti je priporočljivo, da vaša koža diha. Takšna je na primer podlaga Neutrogena SkinClearing Micro Clear brez olj.

7. Ostanite v senci

Morda res očiten nasvet, toda treba ga je omeniti še enkrat! Na soncu nosite zaščitna oblačila, pokrivala s širokim robom in sončna očala. Ne pričakujemo, da boste na vroč dan na plaži oblekli majico z dolgimi rokavi, vendar bodite pozorni, da čim manj telesa izpostavite neposredni sončni svetlobi. To lahko pomeni, da sedite pod dežnikom, nosite izredno velik klobuk ali se izogibate opoldanskemu soncu.

Besedilo: Katja Kozlevčar // Fotografije Profimedia In Promocijsko Gradivo

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story