7 potovalnih nasvetov, na katere niste nikoli niti pomislili

12. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

Zanimivi nasveti izkušenih popotnikov, ki vam bodo vzeli dih in rekli si boste samo še: "Kako je mogoče, da na to še nisem pomislil/a?"

Ali ne bi bilo lepo, da bi se imeli, preden se odpravljate na potovanje, možnost pogovoriti z izkušenimi popotniki, blogerji in ljudmi, ki so del potovalne industrije, ki bi z vami delili svoje skrite nasvete?

Preberite nekaj najbolj iznajdljivih:

S čokolado na letalo

Vedno bodite prijazni z vsemi, prinesite dve škatli čokolade, eno za osebje na letališču in drugo za osebje na letalu (stevarde in stevardese). Oboji lahko namreč pripomorejo k temu, da je vaše potovanje lepo ali pa ga spremenijo v nočno moro. Ko jim podarite čokolado, naredite to z velikim nasmehom in ne pričakujte nič v zameno. Če obstaja možnost, da vam lahko dajo boljši sedež in boljšo storitev, bodo to storili.

Telefon ni samo za slikanje selfijev

Upajmo, da na potovanjih ne boste naleteli na večje težave, vendar če boste, bodite nanje pripravljeni. Preden se odpravite na potovanje s telefonom, fotografirajte vse pomembne kontaktne informacije, da imate v primeru, če vam ukradejo denarnico ali potni list, vse te podatke pri roki. Fotografirajte svoj potni list, hrbtne strani vaših kreditnih kartic, podatke iz vozniškega dovoljenja, kartico zdravstvenega zavarovanja in ostale dokumente, brez katerih na potovanju ne morete ostati.

Investirajte v VPN

Zakupite storitev navideznega zasebnega omrežja (VPN - Virtual Private Network), ki je poceni in enostavna ter vam omogoča, da prek javnega WiFi-ja in svojega računalnika ali telefona varno opravljate pomembne transakcije. Npr. lahko se prijavite v spletno banko in nakažete denar, s kreditno kartico rezervirate hotel in transferje kar prek spleta.

Kaj dati v ročno prtljago?

V ročni prtljagi imejte nujno vedno s seboj: vodo, prigrizek in čisto spodnje perilo. Ne glede na to, kakšno obliko prevoza uporabljate, da pridete iz točke A do točke B, boste zagotovo vmes postali žejni in lačni. Nikoli ne veste, kaj gre lahko narobe in na koncu boste ure čakali na nekem kraju, kjer nimajo ne vode niti hrane. Kar pa se tiče spodnjega perila ... ko ga boste potrebovali, boste hvaležni, da ste kdaj prebrali te nasvete.

Zamašek za lijak in kemični svinčnik

Na letališčih se pogosto zgodi, da nimajo pisal, zato imejte, ko se odpravljate na potovanje z letalom, s seboj vedno kemični svinčnik. Pisalo vam bo prišlo prav tako na letališčih, ko boste morali izpolniti carinski obrazec, kot tudi na letalu. Ko potujete imejte s seboj tudi uiverzalni zamašek za lijake in kadi. Ta majhen in poceni kos gume v prtljagi ne zavzame veliko prostora, vendar vam bo velikokrat rešil glavo, ko boste lahko v umivalniku oprali perilo ali se namočili v kadi polni vode.

"Poskrbeti za varnost" pomeni za vsakega kaj drugega

Med potovanji kaj zlahka postanemo tarča različnih nepridipravov, zato je najpomembneje, da vedno kažemo podobo samozavestne in trdne osebe. Težave se nam začnejo dogajati šele takrat, kadar o nečem nismo prepričani, kadar dvomimo in nas je strah. Zato med potovanji vedno ostanite mirni, samozavestni, prepričani, da popolnoma veste, kam greste, pa čeprav ste se v resnici izgubili in nimate pojma, kje ste. :) Pogum in samozavest, to je tista energija, ki bo odgnala vse nepridiprave, ki vam bi radi prekrižali pot.

Pazite na stroške telefona

Če v tujini uporabljate telefon, vas majhna nepazljivost lahko privede do zelo visokega zneska na vašem naslednjem računu za telefon. To velja predvsem za države izven EU. Uporaba podatkovne povezave zna močno vplivati na visoko ceno vašega potovanja, zato aplikacije na vašem telefonu uporabljajte le tam, kjer imate možnost brezplačnega WiFi-ja ali pa se pri vašem operaterju pozanimajte, kako lahko oklestite stroške gostovanja v tujini.

Imamo pa dobro novico za Telemachove uporabnike. S 1. marcem 2018 bo v veljavo stopil nov cenik storitev v tujini, kar pomeni, da se bodo znižali stroški gostovanja na določenih destinacijah izven EU. Telemachovim uporabnikom bo v izbranih destinacijah na voljo bistveno cenejši prenos podatkov, veliko cenejši pa bodo tudi odhodni in dohodni klici ter SMS sporočila.

Te destinacije so: Srbija, Bosna in Hercegovina, Kanada, Kitajska, Šri Lanka, Rusija, ZDA, Makedonija, Švica, Turčija, Japonska in še nekaj drugih.

Več o ponudbi na www.telemach.si ali TUKAJ.