7 prehranjevalnih trikov velikih zvezdnic

7 prehranjevalnih trikov velikih zvezdnic (foto: profimedia) profimedia
3. 2. 2015

Zvezdnice posegajo predvsem po eni sorti stvari - tistih, ki delujejo. Ker za ostali nimajo niti časa, niti potrpljenja. Zato so odličen vir zanesljivih trikov zdravega prehranjevanja, ki so dovolj enostavni in dosegljivi, da lahko po njih posežemo tudi mi.

1. Po hrano na tržnico

Mlada, 23-letna ameriška igralka Shailene Woodley prisega na kupovanje sadja in zelenjave na tržnici. Če pride naravnost od pridelovalca, potem so ti izdelki bolj sveži in prihajajo iz preverjenih rok, saj se lahko o izdelkih, ki jih kupujete, pogovorite kar s pridelovalcem na drugi strani tehtnice. Pa še sezonsko primerne sadeže in zelenjavo, si boste lahko nabrali (da o bonusu dodatnega sprehoda niti ne izgubljamo besed).

2. Odmori med obrokom

Vedno bolj iskana ameriška igralka in že prav znana blondinka Kaley Cuoco-Sweeting (nasmejala nas je med drugim tudi v seriji Veliki pokovci kot simpatična Penny) nam svetuje, da si med obroki vzamemo krajše odmore. Kaley poskusi pri obroku pojesti le polovico postreženega. Nato si vzame 10-minutni odmor, spije nekaj vode in - zmaga! Če ste potem vseeno še vedno lačni, le nadaljujte z obrokom. Ampak Kaley stavi, da ne boste. 

3. Ko grešite, naj bo greh tega vreden

Ko grešite, ne grešite z nekimi cenenimi piškoti ali slabo pico. Večna lepotica Heidi Klum za svoj dan pregrehe poseže po špagetih s tartufi. In potem še po pici s tartufi. Ker je takrat pač sezona tartufov. Bistvo je, da si ne privoščite takšnih zalogajev vedno, ko pa si jih, naj bodo kvalitetni in zadovoljivi. 

4. Jejte organsko

Iz Skrivnostnega otoka med zvezde izstreljena Evangeline Lilly stavi na organsko. Temnolasa igralka se je dolga leta borila z depresijo. Poskusila je zdravljenje s predpisanimi zdravili, a je po dveh tednih prenehala z jemanjem, ker so bili stranski učinski strašljivi. Ko je prešla na organsko hrano, pa je v letu ali dveh začutila, da se je megla depresije pričela dvigovati kar sama od sebe. Nauk: slaba hrana ne bo vplivala samo na vaše telo, ampak tudi na vaš um.

5. Pozabite na stroge diete

Shakira prizna, da se preprosto ne more držati strogih diet. Zato se je prilagodila takšni, ki se je lahko drži: ko je le mogoče, se izogiba enostavnim ogljivim hidratom in je veliko sadja ter zelenjave.

6. Presedlajte na Ezekiel kruh

Prosim? Je govora o kakšnem bibličnem kruhu? Morda. Ezekiel kruh naj bi bil najbolj zdrav kruh, čeprav v bistvu niti ni več kruh, saj ne vsebuje nobenih ogljikovih hidratov. Pevka Carrie Underwood pravi, da ko se enkrat navadiš na teksturo, nikoli nočeš več nazaj na beli kruh. Pri nas ljudje na raznolikih forum že šepetajo o Ezekiel kruhu in esenskem kruhu, zato le pogooglajte za več informacij. Do takrat pa je tule video z receptom:

7. Izberite prehranjevalni načrt, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu

Glasbenica Pink pove, da bi sicer bila rada bolj disciplinirana, a kaj, kot tako uživa v hrani. Pravi, da ima glede hrane italijansko miselnost, sploh, ko se poleg primešajo še družina in radostni dogodki. Zato Pink pravi, da je potrebno življenje preprosto uživati. Poskušajte jesti čim bolj normalno, čisto in po pameti. Če imate zato 5 kilogramov preveč, pa to preprosto sprejmite. Samo enkrat se živi.