7 preprostih resnic, zaradi katerih boste boljša (in uspešnejša) oseba

7 preprostih resnic, zaradi katerih boste boljša (in uspešnejša) oseba (foto: Profimedia) Profimedia
2. 1. 2021

Resnica boli. Prav zato pogosto sklenemo, da bomo zamižali na obe očesi in se skrili pred njo.

A ni potrebe po tem - predstavljamo vam sedem razlogov, zaradi katerih boste - če se ne boste skrivali pred resnico - postali boljša in močnejša oseba.

1. Nihče ni preveč zaposlen, da bi vam odgovoril

Tisti fant ali punca ni tako zelo zaposlen/a, da ne bi mogel ali mogla odgovoriti na vaše sporočilo. Šef ni tako zaposlen, da ne bi mogel odgovoriti na vašo e-pošto. Če se vam nekdo ne oglasi nazaj, je razlog za to najverjetneje ta, da so se namenoma odločili tako. Prej ko nehate iskati izgovore za ljudi, katerim očitno niste prioriteta, prej boste lahko šli naprej in našli ljudi, ki jim bo mar za vas.

2. Vsak vedno skrbi za svoj interes

Ne glede na to, kako pristna in prijazna je določena oseba, bo svoje potrebe vedno postavila pred vaše. Zato postavite jasne meje, ne dovolite, da vas tako vedenje iztiri, saj je vendarle naravno. Večina ljudi bo od vas "vzela" toliko, koliko jim boste dovolili. Močni ljudje se ne bojijo reči "ne" stvarem, ki jih nočejo narediti, saj se zavedajo, da se nihče ne bo postavil za njih, če se ne bodo zase postavili tudi sami. Zgledujte se po njih.

3. Nikoli ne boste mogli ustreči vsem

Če dejansko skušate ustreči vsem, ki hočejo nekaj od vas, se boste znašli v čustveni, utrujajoči praznini. Resnica je, da je nemogoče ustreči vsem. Vedno bo obstajal nekdo, ki ga boste nenamenoma izpustili. Zavedajte se, da boste tarča kritik ne glede na to, kaj naredite, zato raje počnite tisto, kar imate radi. Edina presoja o vas, ki jo morate upoštevati, je samo vaša

4. Svet vam ne dolguje čisto ničesar

Lahko ste najbolj "kul", prijazna in zanimiva oseba, a če tega ne znate izraziti, v zameno ne morete pričakovati ničesar. Resnično močni ljudje vedo, da vedno obstajata dve možnosti: celo življenje se lahko smilite sami sebi, ker zaslužite več, kot dobite, ali pa greste v svet in zahtevate tisto, kar vam pripada. Lahko uganete, za kaj so se odločili uspešni ljudje?

5. Ne izpostavljajte svojih omejitev

Drugim lahko nenehno razlagate, da nimate časa, denarja ali energije, da bi dosegli svoje cilje. Morda je vse to res, a dejstvo je, da vsak človek na tem svetu ima vsaj en dober izgovor za nedoseganje svojih ciljev. Razlika med ljudmi, ki dosežejo, kar hočejo in tistimi, ki tega ne dosežejo je v tem, da prvi nimajo izgovorov. Najdejo pot in se izognejo svojim omejitvam, ne pritožujejo se nad njimi. Tukaj tiči glavni razlog za njihov uspeh.

6. Določajo vas vaša dejanja, ne vaše misli

Doma lahko preždite cele dneve in si predstavljate, kako izboljšati svet ali družbo okrog vas, a dokler ne stopite ven in ne začnete uveljavljati sprememb, ne boste dosegli ničesar. Dobri nameni so čudovita reč, a brez dejanj preprosto izzvenijo. Vaš značaj torej definira tisto, kar naredite, ne pa stvari, o katerih razmišljate.

7. Nihče vas ne bo rešil pred vašim življenjem

Vsi radi verjamemo, da bo oseba naših sanj, sanjska služba ali življenjska priložnost nekega dne preprosto potrkala na naša vrata. Ko smo nesrečni, neracionalno upamo, da nas bo velika sprememba okoliščin odrešila našega obupa. Resnica pa je, da stvari v življenju ne potekajo tako. Če hočete spremembo v življenju, si morate sami ustvariti okoliščine zanjo.

To so resnice, ki so močnim ljudem zelo dobro znane. Ko se razmere zaostrijo, si nataknejo svoj oklep, sedejo na belega konja in pohitijo reševati samega sebe. Ker vedo, da morajo sami urediti svoje zadeve - tega namesto njih ne bo naredil nihče.

Povzeto po: themindsjournal.com