7 slabih navad, ki so za vas (vsaj občasno) lahko tudi koristne!

7 slabih navad, ki so za vas (vsaj občasno) lahko tudi koristne! (foto: Profimedia) Profimedia
8. 9. 2017

Danes smo ljudje kar malo obsedeni s svojim zdravjem. Iščemo, beremo in upoštevamo nasvete, ki nam narekujejo: "Naredi to! Tega pa nikar ne delaj!" Ne zavedamo se, da nas tako početje v resnici po nepotrebnem omejuje in kako zelo vse to našemu življenju jemlje čar.

In ne razumite nas narobe: prav je, da živimo zavestno in da za svoje življenje prevzemamo odgovornost, zato z občasnim samo-opominjanjem na dobre in zdrave navade ni nič narobe. A naj se sliši še tako čudno, pa je včasih prav tudi, da kakšno stvar naredimo narobe.

Tukaj je sedem vsem poznanih slabih navad, ki pa v resnici niso vedno tako škodljive!

1. Glasna glasba

Ko si našo najljubšo skladbo zavrtimo na ves glas, pričnejo naši možgani sproščati hormone, ki prinašajo občutke sreče in miru.

2. Ponavljajoči se nemirni gibi

Tudi vi včasih nemirno klikate na kemični svinčnik ali pa z nogo nezavedno ponavljajoče se tolčete ob tla? Čeprav je to lahko za ljudi v vaši bljižini neprijetno in nadležno, ti nemirni gibi izboljšujejo vaš spomin in "kurijo" kalorije.

3. Prestavljanje budilke z dremežem

Spanje dokazano podaljšuje življenje in zmanjšuje stres. Čeprav dosledno pritiskanje na zjutraj najslajšo tipko za dremež povečuje možnosti, da boste zamudili in izpadli neodgovorni, pa ni nujno slabo, če si spanec podaljšate za nekaj minut.

4. Košček mlečne čokolade

Nič ni narobe, če se vsake toliko prekršite in si privoščite čokolado, ki si jo že cel dan tako močno želite. Zmerni prekrški prav tako spodbujajo sproščanje hormona sreče.

5. Lahko se tudi razjezite

Odprto izražanje 'negativnih' čustev zmanjšuje stres in tveganje za srčni infarkt. Čisto v redu je, če pokažete, da ste jezni. Nenazadnje ste tudi vi samo človek.

6. Skodelica kave

Kofein v zmernih količinah (1-3 skodelice kave na dan) pospešuje presnovo, zmanjšuje stres in možnost depresije.

7. Sončenje

Uživanje sončnih žarkov (V zmernih količinah seveda!) je lahko tudi koristno. Vaše telo nahranite z vitaminom D, nekoliko se zniža tudi krvni tlak in s tem tveganje za infarkt. Sončenje je še vedno lahko tudi zdravo.

Povzeto po: lifecoachcode