7 stvari, ki jih alfa moški / ženska potrebuje pri partnerju

7 stvari, ki jih alfa moški / ženska potrebuje pri partnerju (foto: Profimedia) Profimedia
7. 11. 2019

Če ljubite tako imenovano alfa osebo, vam ni lahko. Gre za svojevrstni paradoks – ljudje, ki svetu okrog sebe dajejo največ, pogosto potrebujejo največ od svojega partnerja.

Preverite, katerih je tistih sedem stvari, brez katerih alfa oseba ne more obstati v razmerju:

1. Neodvisnost

Alfa oseba ceni odnos, ki ga tvorita dve celoviti in neodvisni osebi. Da bi ohranili medsebojno neodvisnost, morate biti pripravljeni na to, da nekaj časa preživita ločeno, da bi si utrdili lastno identiteto. Sledite svojim zanimanjem, alfi pa dovolite, da počne enako. Vajino razmerje bo močno samo v primeru, če bosta oba neodvisna.

2. Zaupanje

Alfa osebe ne zaupajo zlahka. Zelo so občutljive, ko gre za njihov ponos in dostojanstvo ter so hitro prizadete. Ko alfa sklene, da bo odprla svoje srce, mora vedeti, da bodo njena čustva na varnem. Celo majhna, nedolžna laž jo lahko pretrese do srži.

3. Pogum

Sobivanje ob alfi ni lahko. Za uspešno razmerje je nujno, da oblikujeta odprt in vzajemno spoštljiv odnos. Alfa potrebuje partnerja, ki ga ni strah razkriti resničnih čustev in je pri tem zelo odkrit. To bo v razmerje vneslo nujno ravnovesje.

4. Smisel za humor

Alfa je prepogosto zasedena s svojim delom in ambicijami, tako da lahko dobesedno pozabi na življenje »tam zunaj.« Zato potrebuje partnerja, ki pozna pravo vrednost prostega časa. Celo alfa se mora vsake toliko časa iskreno nasmejati in zabavati. Cenila bo partnerja, ki bo znal v razmerje vnesti tudi to dimenzijo.

5. Enakopravnost

Za alfo je nujno, da ima enakopravnega partnerja. Noče imeti občutka, da mora igrati podporno vlogo svojemu partnerju ali partnerki. Vseeno pa jih bo dolgočasil nekdo, ki nima svojih ciljev ali želja. Ko se alfin ego preveč razrase, ji morate postaviti mejo. To bo taka oseba nadvse spoštovala.

6. Brezpogojno spoštovanje

Alfo bo nespoštovanje zabolelo veliko bolj kot druge vrste ljudi. Čeprav se zdijo močne, so ranljive. Pomembno je, da jim izkažete spoštovanje, tudi takrat, ko se ne strinjate z njo. Sprejmite njihove meje, spoštujte ga in vedno bodite povsem iskreni do njih.

7. Potrebujejo izzive

Nekateri ljudje verjamejo, da si bo dominantna oseba poiskala podredljivega oziroma submisivnega partnerja ali partnerko, da bi služil njenim željam in potrebam. To pa je zelo daleč od resnice. Alfa osebnost obožuje izzive, spoštovala bo partnerja, ki je tekmovalen in ima svoje mnenje.

Ne želijo si slepega občudovanja ali nedvomne privrženosti. Ob sebi želijo osebo, ki bo tako odločna, kot je ona.

Povzeto po truththeory.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri