7 težav večnih romantikov

7 težav večnih romantikov (foto: profimedia) profimedia
16. 5. 2020

Biti večni romantik ima svoje svetle plati - pomeni, da ste empatični, skrbni, dajete odlična darila in lahko pogledate večino romantičnih komedij, ne da bi enkrat vmes zavili z očmi. A vsi tisti, ki niso tako goreči oboževalci romantike, ne bodo nikoli razumeli naslednjih težav, s katerimi se morate soočati skorajda vsak dan.

1. Svoje razmerje nenehno primerjate z najboljšimi fiktivnimi pari, ki ste jih videli na televiziji ali v filmu in ste nenehno v skrbeh, ker kljub vašemu trudu nikakor ne morete doseči idiličnosti, kot sta jo imela Rachel in Ross v deseti sezoni Prijateljev. 

2. V službi ste nehali gledati posnetke zarok in porok, ki se objavljajo na facebooku in youtube, ker ste potem bili objokani sredi pisarne. Seveda jih pogledate čisto vse, ko pridete domov. So vam kot nekakšna digitalna poslastica.

3. Občutek imate, da je bila vsaka ljubezenska pesem napisana za vas. No, morda ne točno za vas, ampak za nekoga, ki misli in deluje in trpi točno tako kot vi. 

4. Gledate resničnostni šov Sanjska poroka in navijate za čisto vse pare. Obenem verjamete, da ne bodo imeli niti približno tako sanjske poroke, kot vi. Ker oni morda cenijo piknike v naravi in šopke vrtnic v pastelnih barvah, vi pa ste vse to že davno nadgradili v romantične vožnje s helikopterjem in domišljiske plemenske poroke pod slapovi na Havajih.

5. Na uvodnih zmenkih se morate prisilno zadrževati, da ne bi prehitevali dogodkov - ker, če bi bilo po vaše, bi že prvo noč plesala pod zvezdami in si nato kupila obesek iz dveh zlomljenih delov srca.

6. Vsaj trikrat tedensko jočete. Običajno se vam oči zasolzijo že malce bolj ljubki oglasi, v katerih nastopajo starejši pari, ki so kot kaže srečni tudi, ko jim že vse ostalo odpove, ko si pogledate čisto nov del Sodobne družine. pa ste na koncu vedno prava razjokana razvalina.

7. Odkar ste v razmerju, je število vaših prijateljev na facebooku upadlo za 35%. Ker preprosto niso mogli več slediti vašim neprestanim objavam o tem, kako se zaljubljeni, kako ste srečni, katero lepo pesem ji/mu posvečate in vse selfije, ki sta jih objavljala skupaj. 

Priporočamo