Odlične bližnjice do boljšega počutja!

15. 7. 2015

Vsi seveda želimo živeti zdravo in aktivno, a nas večina zelo rada išče bližnjice. Našli smo nekaj zvijač, a katerimi boste zlahka dosegli boljšo telesno pripravljenost, ki vas bodo kar same vodile do bolj zdravega življenja.

Prehranske zvijače:

  • Namesto masla si na kruh namažite avokado. Avokado je zares odlično nadomestilo za maslo. Sadež vsebuje veliko dobrih maščob, ki jih naše telo potrebuje za dobro delovanje, dobimo pa še več kalija, kot bi ga z banano. Pri tistih, ki v svoji prehrani zmanjšujete delež ogljikovih hidratov in/ali beljakovin, je redno uživanje avokada zelo priporočljivo.
  • Jejte čokolado namesto sladkarije na osnovi sladkorja. Morda se vam bo ta trditev zdela malo čudna, a je dejstvo, da ima čokolada lahko tudi dober vpliv na vaše zdravje (čisti sladkor pač ne). Če nič drugega, čokolada je naravni izboljševalec dobre volje in počutja.
  • Prav nobenega razlog ni, da ne bi pili več zelenega čaja. Vsaka skodelica zelenega čaja se bori z maščobo na trebuhu ter okrepi srce. Zeleni čaj je odličen tudi v smutijih, vroč ali hladen, za dober okus pa ne potrebuje prav nobenega sladkorja.

Preberite več na Aktivni.si