8 jasnih znakov, da je vaš partner obseden z nadzorom

8 jasnih znakov, da je vaš partner obseden z nadzorom (foto: Profimedia) Profimedia
12. 6. 2020

Pogosto smo ljudje slepi, ko gre za osebo, ki jo ljubimo, in ne vidimo njenih oziroma njegovih napak. Ljudje, ki so v razmerju z osebo, ki je obsedena z nadzorom, so žrtve manipulacije in slabega ravnanja, a tega pogosto ne ugotovijo prav hitro. Predstavljamo vam znake, na katere morate biti pozorni.

Predstavljamo vam znake, na katere morate biti pozorni.

1. On / ona hoče nenehno vedeti, kakšni so vaši načrti

To je klasični znak, da gre za obsedenca z nadzorom. Normalno je, da vas partner ali partnerka vpraša, kam greste ali kaj nameravate narediti. Če pa so ta vprašanja prepogosta, je to že znak za preplah.

2. V vajinem razmerju ni nobenih meja

Če ona / on nekako dobi dostop do vseh vaših računalniških gesel in vam pregleduje e-pošto ali brska po telefonu, se pazite! V življenje ste spustili nekoga, ki je res bolestno obseden z nadzorom in lahko hitro zabredete v resne težave.

3. Partner / partnerka se do vas vede ponižujoče

Če ugotovite, da vas nekdo, ki naj bi vas imel rad, ne obravnava spoštljivo in vas pogosto skuša ponižati, ste v zvezi z osebo, ki je obsedena z nadzorom ali z vsevedom.

4. Ugotovite, da iščete izgovore za vse, kar počnete

Ste gospodar svojega življenja in sami sprejemate odločitve. Za to se vam ni treba nikomur opravičevati. Če ugotovite, da si nenehno izmišljate izgovore za partnerja, se morda dobivate z osebo, obsedeno z nadzorom. o

5. Partner / partnerka vam daje občutek, da ste ničvredni

Klasični način za pridobivanje nadzora nad osebo je ta, da mu / ji »sesujete« samozavest. Običajno jih obsedenci osamijo, tako tudi lažje manipulirajo z drugimi. Ste pravi plen za takega predatorja?

6. Začutite občutek krivde, ko načrtujete kakšno dejavnost sami ali v družbi prijateljev

Nihče vam nima pravice »nabijati« občutka krivde za majhna zadovoljstva, kot je na primer druženje s prijatelji ali zabavanje. Če vaš partner to počne, je obseden z nadzorom.

7. Vaš partner / partnerka hoče odločati o vsaki malenkosti

Pred sprejemom katere koli odločitev jo vaš partner ali partnerka podrobno preuči. Nič ni spontano. Taka oseba ne sprejema samo odločitev zase, sprejema jih v imenu obeh – sama se odloča, kaj je najboljše za vaju. Tako razmerje pa je zelo nezdravo.

8. Ugotovite, da partnerju ali partnerki ne zaupate vsega

Če v razmerju ne morete biti povsem odkriti ali morate biti previdni pri tem, kaj razkrijete bližnji osebi, je jasno, da gre za nezdravo razmerje. Končajte ga. Nemudoma.

Povzeto po truth-code.com

Priporočamo