8 nasvetov Michelle Obama o zakonu, ki bi jih morali prebrati vsi pari

8 nasvetov Michelle Obama o zakonu, ki bi jih morali prebrati vsi pari (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2017

Michelle Obama je nedvomno ena najznamenitejših žensk na svetu. Marsikdo jo občuduje, saj hkrati izžareva moč, prijaznost in glamur.

Nekdanja prva dama ZDA ni izpustila priložnosti, ki jo ji je dal ta položaj. S svojim zgledom je skušala širiti mir, ljubezen in modrost.

Ob umiku s položaja je mlade Američane še enkrat opomnila, da njihovo mnenje šteje ter da se ne smejo bati. Opogumila jih je, naj ostanejo osredotočeni in odločeni, polni upov in poguma, naj postanejo voditelji, ki vodijo na podlagi upanja, ne ustrahovanja,

Z javnostjo je delila tudi dragocene lekcije, ki jih je bila deležna na svoji življenjski poti in s tem državljane spomnila, da je prav tako čisto normalna oseba. Njeni nasveti se nanašajo na zakonsko in družinsko življenje, na odnos med partnerjema in njun odnos do zakonske skupnostmi. Poglejmo, kaj svetuje bivša ameriška prva dama.

1. Nič ne ogrozi občutka varnosti žene tako kot misel na drugo žensko, ki tekmuje za pozornost njenega moža. Nič ni bolj boleče. Nič ni bolj moteče. Nič ni bolj žaljivo in ponižujoče.

2. Zakon uspeva, ko zakonca delujeta kot tim - ko se tako mož kot žena odločita, da so skupne zmage pomembnejše od doseganja posamičnih zadetkov. Dober zakon ni nekaj, kar se preprosto zgodi. Dober zakon je rezultat trdega dela.

3. Otroci vas nenehno opazujejo in si oblikujejo trajna stališča o ljubezni, predanosti in zakonu - na temelju vašega vedenja. Dajte jim upanje. Vedite se tako, da se bodo tudi sami veselili zakonskega življenja.

4. Naslednje besede so namenjene možem: Vzrok, da se vam druge ženske zdijo privlačne je ta, da nekdo dobro skrbi za njih. Trava je zelena, če jo nekdo dobro zaliva. Namesto da kukate na travo za sosedovo ograjo, raje poskrbite, da bo tudi vaša lepa. Redno jo zalivajte. Vsak moški lahko občuduje lepo žensko, ampak samo pravi kavalir bo poskrbel za to, da bo tudi njegova žena občudovanja vredna.

5. Pogoji za uspešen zakon niso velika hiša, popoln mož / žena, denar na bančnem računu in drag avto. Tudi tisti ljudje, ki premorejo vse to, so lahko nesrečni v zakonu. Uspešen zakon zahteva odkritost, predanost in nesebično ljubezen.

8 nasvetov Michelle Obama

6. Ljudje, s katerimi se obkrožite oziroma jih spustite v vaša življenja, imajo velik vpliv na vaš zakon. Prijatelji lahko okrepijo ali razbijejo zakon, zato jih izbirajte zelo modro in preudarno.

7. En zakonec ne more sam graditi uspešnega zakona, če je drugi odločen, da se temu ne bo posvetil. Zakon je uspešen samo takrat, ko oba delata na tem, da jima res uspe.

8. Žene ali moža ne jemljite za nekaj samoumevnega. Ne izrabljajte dobrote in šibkih točk drugega. Zvestobe ne zamenjujte z obupom. Ne izdajte zaupanja vašega moža ali žene. Lahko bi se končalo tako, da bi zelo obžalovali izgubo osebe, ki vam je veliko pomenila.

Priporočamo