8 prednosti starejših moških

12. 3. 2015
Deli
8 prednosti starejših moških (foto: profimedia)
profimedia

Pravijo, da se moški starajo kot vino - z leti so vedno boljši. In čeprav je v tem vsaj nekaj resnice, to še ne pomeni, da starejši moški ne znajo biti več mladi po srcu. Dekleta, ki ste se odločile za starejšega, lahko zato pričakujete naslednje ...

1. Niso vedno strogo odrasli

Če ima moški nekoliko več let še ne pomeni, da je neprestano resen in nima več nobenih otročjih razvad. Morda ne bo več plesal na mizi (sicer samo zato, ker ne more splezati na mizo), bo pa verjetno še vedno rade volje gledal neumne filme in se smejal bedastim šalam. 

2. Pijejo skrbno izbrano pijačo

Če mladeniči nenadzorovano po grlu zlivajo vse, kar dobijo na šank, ne glede na barvo, vonj in vnetljivost, bodo odrasli moški raje posegli po rundi kvalitetnega viskija. To sicer ne pomeni, da več ne znajo popivati, le to, da si lahko privoščijo več kot le zvarke v času veselih uric, za katere se mora preostala publika s potnimi telesi drenjati v cenenih barih.

3. Odrasel pogled na razmerja

Za dekleta verjetno najbolj privlačna karakteristika odraslih moških (ki niso George Clooney, pa čeprav se je tudi on sedaj le umiril) je vsekakor dejstvo, da si več ne želijo napornega, otročjega dramatiziranja okoli odnosov. Če so v razmerju, so v razmerju. Čisto resno. 

4. Imajo izdelano življenje in ga ne želijo spreminjati

Starejši kot je moški, manj je verjetno, da bo želel karkoli v svojem življenju spreminjati. Četudi navade, ki jih je nabral do sedaj, niso nujno vse popolnoma neškodljive. Kajenje, pitje, preklinjanje, nerganje, petje pod tušem, prdenje v postelji, gledanje nogometnih tekem 28. lige iz držav, ki jih ne zna niti črkovati - karkoli že ima, je njegovo in resnično drži, da se starega psa ne da naučiti novih trikov.

5. Imajo nekaj privarčevanega denarja

Večinoma imajo starejši moški vsaj nekaj denarja umaknjenega na stran za deževne dni. Ker imajo službo, ki morda ni kariera, ampak vseeno vedo, da je dobro imeti nekaj cekinov za tistikrat, ko gre na enkrat  več stvari narobe. Ker starejši moški so že preživeli obdobje, ko so sproti zapravljali ves denar in ga potem niso imeli - in vedo, da ni zabavno.

6. So boljši v postelji

Vaja dela mojstra. Tu verjetno ni dileme. Po toliko pregledanih porničih in toliko uspešno zadovoljenih ženskah, se še tako trmoglav moški nauči nekaj dobrih prijemov za posteljne užitke. Zato tistih nekaj sivih las na glavi verjetno pomeni tudi to, da ve kaj deluje in kaj ne. 

7. Ugotovili so, da staranje ni strašljivo

Vsi starejši moški, ki ne trpijo za patološkim narcisizmom, kmalu ugotovijo, da staranje za njih ni težava. Da tisti prej omenjeni pregovor z vinom zagotovo drži. In znajo to tudi dobro izkoristiti. S šarmom, eleganco, prefinjenostjo in vsem, kar so jih naučili filmi z Jackom Nicholsonom, Michaelom Douglasom in Alom Pacinom. 

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik