8 presenetljivih dejstev o varanju!

8 presenetljivih dejstev o varanju! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2015

Želja po skokih čez plot je stara toliko kot človeštvo. In to je celo znanstveno dokazano!

Pred kratkim so znanstveniki namreč ugotovili, da je naša dedna zasnova v 95 % sestavljena iz vrste Homo sapiens, preostalih 5 % pa izvira iz neandertalca.

Se pravi, da se je eden od naših prednikov zelo po tiho in na skrivaj splazil od prijetnega ognja in se pustil zvabiti v votlino neandertalcu ali neandertalki. Lahko bi rekli, da so nam bili skoki čez plot položeni v gene!

O skokih čez plot in varanju vemo še nekaj zanimivih dejstev in spoznanj.

1 Ženske niso nič bolj zveste od moških

Nezvesta je skoraj vsaka peta ženska. Ženske niso nič bolj zveste od moških – le bolj zvite so in se jih težje zaloti. Neka nemška študija celo dokazuje, da je nezvestih 50 % žensk, ki živijo v sicer dolgotrajnem partnerskem odnosu.

2 Ljubezen, kljub skoku čez plot

Ali skok čez plot pomeni tudi že konec ljubezni? Ne nujno: v neki psihološki študiji je 80 % tako ženskih kot tudi moških 'skakalcev čez plot' priznalo, da kljub temu ljubijo partnerja.

3 Enkrat ni nobenkrat

Enkrat vara, vedno vara? Tu je nekaj resnice. V študiji nemške univerze v Göttingenu je 51 % moških in 56 % žensk priznalo, da trenutni skok čez plot ni njihov edini. 22 % moških in 15 % žensk je svoje partnerje prevaralo že več kot trikrat.

Preberite več na Cosmopolitan.si