8 razlogov, zakaj je fantastično biti samski

8 razlogov, zakaj je fantastično biti samski (foto: profimedia) profimedia
6. 5. 2021

Je bila vaša zadnja resna zveza nekje na sredini šolskih let, potem pa ste postali šolski primer samskega človeka - tistega, ki mu na eni strani vsi poročeni zavidajo svobodo, na drugi strani pa se sprašujejo, kako mu to uspeva? Če vam je vse to znano, potem boste prepoznali teh osem dokazov, da 1 ni najbolj osamljena številka.

1. Urnik si ustvariš po lastnih željah

Ko lahko počneš karkoli hočeš in se ti pri tem ni potrebno ozirati na potrebe, želje in pričakovanja drugih ljudi, potem lahko svoj prosti čas izkoristiš čisto po svoje. Nihče ti ne bo zameril, če delaš pozno ali pa se nepričakovano dogovoriš s prijatelji za pijačo po službi, ki se potem zavleče do treh zjutraj. Prav tako nihče ne postavlja razmerja na tehtnico skupaj s tvojimi hobiji in očitajoče pričakuje odgovor na ultimat - kaj ti več pomeni, jaz ali tvoj hobi?

2. Spiš sam

Crkljanje v dvoje se vsekakor sliši bolj zabavno kot solo gledanje televizije z roko pod spodnjicami, a ko enkrat le zatisnemo oči, je spanje veliko kvalitetnejše, če spiš sam. Nikogar ne brcaš in nikogar ni, ki bi brcal tebe. Pa še celoten ambient spalnice je prilagojen le eni osebi - od temperature, do tistih pomirjujočih zvokov valov, ki bi drugo osebo morda motili.

3. Nobenih prepirov

Prepiranje z osebo, ki ti je pri srcu, je grozovita izkušnja. Ker ti prepiri nikoli niso zgolj nesporazumi o neki trivialni zadevi, ampak izvirajo iz najbolj temačnih kotičkov razmerja in ko eksplodirajo na plano, so običajno na zelo osebnem nivoju in lahko pustijo trajne posledice na odnosu. Le kdo si ne bi želel vsaj en mesec preživeti, ne da bi mu ljubljena oseba prej ali slej izpostavila neko kaprico, ki greni njeno življenje?

4. Nobenih napornih družinskih dogodkov

Naj se še tako razumemo s starši svoje drage, na koncu dneva je njen oče tisti, ki te pogleda v oči in si misli: "Tole je pankrt, ki ga vtika v mojo ljubko hčerko." Mogoče malce karikirano, a saj razumete - v družini izbrane osebe ste vedno tujec. Zato človeka druženje s še tako ljubečimi družinami drugih ljudi vedno izčrpa, saj to druženje zahteva prilagajanje, razumevanje in predvsem sodelovanje v vseh, še tako dolgočasnih pogovorih.

5. Življenjske odločitve sprejemaš glede na to, kaj je najbolje zate in ne glede na to, kaj je najbolje za vaju

Kako najlažje ubiješ razmerje? Slediš svojim sanjam. Ker osebne sanje, tiste, ki si jih ustvariš nekje po koncu srednje šole in vključujejo še kaj več kot le trinajsturno spanje, so nedvomno v popolnem nestrinjanju s sanjami izbrane osebe. Samski lahko svojim sanjam sledijo kadarkoli. Če se jim pojavi priložnost za delo v Avstraliji, lahko že jutri spakirajo kovčke in 24 ur kasneje bodo že šteli kenguruje in se čudili, zakaj se voda v WC školjki vrti v nasprotno smer. Ko si v dvoje, menjava kontinentov ni tako preprosta stvar.

6. Prihraniš veliko denarja

Prva stvar, ki se zgodi v razmerju je, da se na tvoj koledar vsili kopica nekih novih "praznovanj" in obletnic in "osebnih praznikov", ki niso nič drugega kot razlogi za zapravljanje denarja. Nenadoma je tu še njen rojstni dan, pa obletnica prvega zmenka, prvega seksa, prvega poljuba in česarkoli drugega že. Božič, Valentinovo, vsi prazniki obdarovanja postanejo obveza. Potem so tu še zmenki, večerje, kavice in pijače - tisočero razlogov, da začne človek drveti v rdeče številke.

7. Najboljši seks je lahko še vedno za naslednjim vogalom

Morda ste z najboljšo osebo na svetu. Morda. Tisti, ki so v razmerju in trdijo, da so z najboljšo osebo za njih, so se s tem dejstvom sprijaznili. V to so se prepričali. Ker zagotovila žal ni. Vedno namreč obstaja možnost, da bi naslednja oseba bila še boljša. Za samske je zgodba nekoliko drugačna - danes lahko trdijo, da so imeli najboljši seks svojega življenja z osebo, ki so jo prejšnjo noč pobrali v lokalu, ampak že naslednjo noč bodo morda srečali nekoga drugega in imeli še boljši seks. Samsko življenje je v bistvu torej življenje nenehnih pričakovanj!

8. Nobenih nesrečnih in neprijetnih zaključkov

Razpad razmerja je vedno mučno dolgotrajen postopek. Tudi, če se razmerje konča v enem ekspresnem prepiru, so potem tu še posledice (razložiti vsakemu posebej kaj se je zgodilo, delitev stvari, brisanje iz facebooka ...) in seveda emocionalno okrevanje, ki lahko traja tudi tedne. Ljudi, ki so investirani v razmerja, razpad odnosa vedno boli bolj kot rektoskopija z vilicami in če biti samski pomeni ogniti se tej bolečini, potem lahko le všečkamo.