8 trenutkov, ko se lahko nehate mučiti in le rečete - "*ebat ga!"

8 trenutkov, ko se lahko nehate mučiti in le rečete - "*ebat ga!" (foto: profimedia) profimedia
6. 6. 2021

To ni spodbuda, da po svetu hodite prežeti z negativnim odnosom ali apatičnostjo. Vzemite teh 8 primerov kot opomin, da morate tu in tam stvari narediti po svoje. Tako, kot vam ustreza. Ker včasih pride še kako prav, da se prenehamo mučiti in preprosto sledimo instinktu. 

1. Ko vas nenadoma popade nevrotično zavedanje, da se starate

Škoda vaših živcev in predvsem škoda vaše dobre volje. Staranje je neizogibno. Ja, seveda, mogoče vas danes večkrat boli koleno kot vas je pred petnajstnimi leti in mogoče vam danes dober spanec pomeni več kot celovečerni seks maraton, ampak to je le proces življenja. Če se boste obremenjevali z nečem tako absolutno univerzalnim, kot je staranje, potem boste zamudili trenutke, ki se vam odvijajo zdaj. Ker saj veste -  danes ste še vedno mlajši, kot boste jutri. Izkoristite to.

2. Ko stojite pred garderobno omaro in nimate pojma, kaj bi oblekli

Jebat ga. Kot, da se kdo resnično spomni, kaj ste imeli oblečeno včeraj. Se vi spomnite za druge ljudi, kaj so imeli oblečeno včeraj? Sploh, če je govora o izbiri oblačil za nočni klub, kjer so bili vsi tako ali tako pod vplivom substanc in se niti ne spomnijo, kako so prišli domov, kaj šele vaših oblačil. 

3. Ko ugotovite, da je življenje vaših facebook "prijateljev" - sodeč po njihovih objavah - boljše kot vaše

Na socialnih omrežjih svoja življenja vsi prikazujejo v najboljši luči. Seveda objavljajo le edinstvene trenutke, ki se v kolažu zdijo kot, da je njihovo življenje sestavljeno le iz nasmehov, idealno spenjenih kapučinov, razvratnih zabav, toboganov in potovanj v dežele, ki imajo palme. A tako je še najboljše. Ker si v resnici ne želite pogledati v zakulisje teh fotografij. Vsakdo namreč bije svojo bitko. Zato ugasnite telefon in se raje obremenjujte s svojim življenjem. 

4. Ko ste imeli naporen dan in si zaželite kos torte

Prosimo, odpeljite se na kos torte. V bistvu se odpeljite na dva. Privoščite si. Naj vam ju postrežejo z nasmehom in dodatno smetano. Ker - jebat ga, samo eno je to življenje. Se moramo res kar naprej nečemu odrekati?

5. Ko bi se morali malce razgibati, ampak ste preveč leni, da bi se dvignili s kavča

Zaprite oči, globoko vdihnite in si recite - jebat ga. Grem na tek. Grem na fitnes. In pojdite. Ker se potem vedno počutite bolje. 

6. Ko ste zaljubljeni in tega izbrani osebi ne upate povedati

Verjemite, da tu le vaja dela mojstra. Sčasoma ugotovite, da odlašanje in čakanje ne pripelje nikamor. Zato - jebat ga. Povejte ji. Povejte mu. V zameno boste dobili "oh" ali "hvala" ali pa "imam ljubosumnega fanta" ampak hej - prav tako pa je čisto mogoče, da ste tej osebi všeč tudi vi. In edini način, da se karkoli zgodi, je ta prvi korak.

7. Ko v restavraciji ne dobite točno tisto, kar ste naročili

Nehajte biti vedno prijazni in uvidevni. Pokličite natakarja in mu civilizirano povejte, kaj je narobe. Za ta obrok boste plačali. Z denarjem, za katerega ste morali delati. In delati pravilno. Sicer ga ne bi dobili. Naj vam tudi oni postrežejo pravilno, da bodo dobili vaš denar. Če ravno ne želite, da je brokoli vedno obrnjen proti vzhodu, potem lahko mirno dvignete roko in zahtevate tisto, kar ste naročili.

8. Če se je v službi odprlo delovno mesto, za katerega ste prepričani, da bi ga lahko prevzeli

Lahko mirno sedite na svojem mestu ali pa stopite do šefa in se, profesionalno seveda, predlagate za to delovno mesto. Prav je, da veste, da vam delovno mesto ne pripada samo zato, ker se vam zdi, da vam pripada, ampak je ravno tako prav, da pokažete svoje ambicije in interes. Beseda ni konj.

Priporočamo