8 trenutkov, ko ugotovite, da je vaš domači ljubljenček v resnici nesramni zlobnež

9. 4. 2015
Deli
8 trenutkov, ko ugotovite, da je vaš domači ljubljenček v resnici nesramni zlobnež (foto: profimedia)
profimedia

Obožujemo jih, negujemo jih, ljubimo jih. Naši domači ljubljenčki so del naše najožje družine, zato včasih pozabimo, da so tam spodaj, pod mehko dlako in očmi, kot iz risanke, še vedno živali. In da se znajo temu primerno tudi vesti. Predstavljamo osem trenutkov, ko se tega še kako dobro zaveste.

1. Ko se vam maček podela pred njemu namenjeno stranišče. Dvakrat na dan. 

2. Ko vaš čudoviti pes, ki ga vsi tako hvalijo, prdne v sobi polni gostov in potem zapusti prostor. Nato je na vas, da poskušate vsem navzočim razložiti, da smrad, ki ga vohajo, v bistvu niste vi, neotesani in prdeči gostitelj, temveč vaš nemarni pes. Sicer vsi razumevajoče prikimavajo, ampak veste, da vam nihče ne verjame.

3. Ko vas maček gleda v oči čez vso dnevno sobo, medtem ko vi kričite, da naj si ne drzne, on pa vseeno počasi in elegantno prevrne plastenko z vodo. Seveda jo ravno tokrat niste dobro zaprli.

4. Ko imate dva hrčka in zjutraj najdete enega od njih ujetega pod tekaško kolo, ki ga drugi veseljaško goni - kot da je od tega odvisno njegovo življenje.

5. Ko se maček naveliča vašega ljubkovanja njegove kosmate biti in vas, brez utrinka slabe vesti, ugrizne v ličnico. Tole bo težko razložiti sodelavcem naslednji dan.

6. Ko vaš zlati prinašalec iz samoiniciativnega sprehoda prinese domov plastično lopatko in vi veste, da je zdaj nekje v vaši soseski otrok, ki pogreša svojo plastično lopatko.

7. Ko maček pritisne tipko za ugašanje/prižiganje Playstationa 4, medtem ko ste vi že čisto na koncu trpke bitke z digitalnim zmajem. (In ko rečemo mačka, mislimo žena - ahem.)

8. Ko se vaš ljubki zajček spremeni v pohotno zver, ki naskoči in se olajša na vse plišaste igračke v stanovanju, vi pa ne veste, ali bi se jokali ali smejali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol