9 razlogov, da se po razhodu vračamo k bivšim

9 razlogov, da se po razhodu vračamo k bivšim (foto: Profimedia) Profimedia
24. 7. 2017

Vračanje k bivšim parnerjem se redko izkaže kot dobra ideja, vendar ljudje ob nesrečno propadlih romancah radi pomislimo na udobje, ki smo ga bili deležni v prejšnjih razmerjih. 

Večina od nas ima bivšega ali bivšo, ki nam nikoli zares ne gre iz glave. Ko neko razmerje zaključimo, si naenkrat zaželimo, da bi z našo "nesojeno ljubeznijo" zopet vzpostavili odnos. Zdi se nam, da je to oseba, ki bo pozdravila naše zlomljeno srce in zgodi se, da taki romanci celo damo še eno priložnost. Kaj je v resnici na bivših parnerjih, da se vztrajno vračamo k njim?

1. Dvigne se nam ego

Ko smo strti, ni nič boljšega od neškodljivega spogledovanja in ramena, ki nam ga za jok ponudi bivši partner. In ker neuspele romance običajno negativno vplivajo na naš ego, so prav oni odličen opomnik, da ste še vedno zaželjeni. Če vam bivši ali bivša reče, da ste videti seksi, se boste počutili veliko bolje, kot če vam bi to rekla mama ali najboljši prijatelji, kajne?

2. Občutek varnosti

Bivšega partnerja ali partnerko pač dobro poznate, zato se obnavljanje takih razmerji zdi enostavno in udobno. Ker imate zlomljeno srce, je zadnja stvar, ki jo želite, da bi vas nekdo prizadel še bolj. Mislite, da se to z bivšo ljubeznijo ne bo zgodilo, saj ste pri njem ali njej obdobje žalovanja že prestali.

3. Pri nedavni bivši ali bivšemu hočete vzbuditi ljubosumje

Če je bil vaš partner ali partnerka paranoična zaradi bivše ljubezni, potem veste, da bi ga / jo novica, da ste zopet s to osebo, prizadela. In to vam da občutek, da ste vi tisti, ki "vodite razhod", drugi osebi pa date vtis, da se premikate naprej in prebolevate.

4. So dobra tolažba

Ko se neko razmerje konča, ne pogrešate samo dotične osebe, ampak tudi intimnost, ki jo prinaša človeška bljižina. Bivši so v tem primeru lahko odlična tolažba, tako da odločitev, da mu / ji boste po nekaj letih poslali SMS, niti ni tako presenetljiva.

5. Imata skupno preteklost

Niti najboljši prijatelji nas ne poznajo tako dobro in na tak način, kot nas bivši partnerji. Njihovi nasveti in tolažba se zato zdijo dobra pomoč. Vedo, katere sladkarije imate radi in katero cvetje vam bo narisalo nasmeh na obraz - točno to, kar potrebujete po grdi razvezi.

6. Pozna vaše slabe plati

Če vas je nekdanji partner videl, ko ste bili najbolj jezni, patetični in nadležni, in se še vedno želi vrniti k vam, potem se mu boste težko zares uprli. Vsi si pač želimo biti ljubljeni in če bivši pozna vaše napake ter jih sprejema, boste zelo enostavno pozabili, zakaj sta (morda že pred leti) sploh šla narazen.

7. Razlog, da sta se razšla, ni več relevanten

Večkrat rečemo, da se je neko razmerje končalo ali ni izšlo zaradi slabega "tajminga" oz. neugodnega spleta okoliščin. V tem primeru se lahko zgodi, da potem samo čakate pravi trenutek, recimo da sta oba samska, da sta lahko spet skupaj.

8. Radi ga / jo imate, a razmerje ne deluje

Noro sta se razumela, med vama je bila močna kemija in zaljubljenost, v praktičnem, resničnem življenju, pa vajino razmerje ni delovalo. Zavedanje, da z nekom, ki vam veliko pomeni, nikoli ne boste mogli vzpostaviti dolgoročnega odnosa, je lahko pravo mučenje. In tudi če veste, da nimata prihodnosti, se znova in znova vračate nazaj, dokler se ščasoma ne sprijaznite, da to ni pravi način. 

9. Bivše ljubezni še niste preboleli

Ne obstaja merilo, koliko časa boste potrebovali, da boste ljubljeno osebo preboleli. Lahko se zgodi, da boste misli o nekdanjem partnerju v svežem razmerju zatrli, a bodo čustva po razhodu z drugim prej ali slej privrela nazaj na dan. 

Morda pa sta si usojena ...

Konec razmerja je odlična priložnost, da stopimo korak nazaj in razmislimo o našem življenju in ciljih. Takrat se lahko zgodi, da ugotovimo, da je bil razhod v bistvu napaka in da z bivšim partnerjem ali partnerko spadata skupaj. Zmenki in kratkotrajna razmerja namreč lahko razpadlemu paru pomagajo, da spoznata, kaj drug pri drugem cenita, in na koncu obnovita razmerje.

Povzeto po: Peace Quarters