9 razlogov, zakaj močne ženske težko najdejo pravega partnerja

9 razlogov, zakaj močne ženske težko najdejo pravega partnerja (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2020

Ko srečate močno in neodvisno žensko, se zdi, da ji v življenju čisto vse gre od rok. Ko vstopi v prostor, ga začara s svojo energijo. Ko naleti na življenjske izzive, se pogumno sooči z njimi.

Medtem ko so te čudovite ženske uspešne na marsikaterem področju, obstaja življenjsko področje, na katerem naletijo na težave. Verjeli ali ne, gre za iskanje prave ljubezni.

Moški, ki so vajeni, da so "čvrsti steber" vsakega razmerja namreč ne vedo, kako naj sobivajo z močno žensko. Kaj se najpogosteje zgodi? Preplašijo se in pobegnejo, še posebej, če so negotovi. Preberite, kateri razlogi so tisti, zaradi katerih močne ženske težko vzpostavijo dolgotrajno in dobro razmerje.

1. Ko alfa samec sreča močno in odločno žensko, preprosto ne ve, kaj naj z njo

Alfa samec je rad v središču pozornosti, vajen je določanja teme pogovorov in poteka razprave. Močna ženska tega ne bo prenašala. Govori o temi, ki jo sama izbere in ne bo se podredila nobenemu moškemu. To pa močno ogroža njihovo možatost. Zato najpogosteje izberejo taktiko odziva "boj ali pobeg", kar pomeni, da ali stisnejo rep med noge ali se odzovejo sovražno in agresivno.

2. Ne potrebujejo moškega

Močna ženska ne potrebuje moškega, ki bi jo preživljal. Moški pa radi vidijo, da je ženska vsaj malce odvisna od njih. Ko spoznajo žensko, ki se preživlja sama (običajno živi zelo dobro), začutijo negotovost. Kako bo moški priskrbel dodano vrednost v njenem življenju? Preko inteligentnega pogovora? Dajte no! Ob takem spoznanju postane moški zelo živčen.

3. Živijo življenje, ki ga imajo rade

Močna in neodvisna ženska že ima rada svoje življenje. Ne bo čakala moškega, da jo pokliče z načrtom za večerno druženje. Prostočasne dejavnosti si bo izbrala in organizirala sama. Imajo svoje hobije, kariere in pogosto se družijo s prijateljicami. Če se moški želi zbližati s tako žensko, mora imeti skrite adute v rokavu za čim bolj zanimive zmenke, sicer iz njunega druženja ne bo nič.

4. Pričakujejo inteligenten pogovor

Ker jim stvari v življenju potekajo gladko in brez težav, bodo ignorirale drobnjakarske pogovore, obrekovanja in druge teme, ki se jim ne zdijo ravno pametne. Hočejo vsebinsko polne pogovore in preko njih spoznati bistvo moškega, ki se jim zdi zanimiv. Žal pa negotovi moški ne morejo enakopravno sodelovati v takih pogovorih - krhki ego si najraje nahranijo s seksom. No, z močno žensko tega zagotovo ne bodo doživeli.

5. Dobro vedo, kaj jih vzburi

Močne ženske so izjemno usklajene s svojo seksualnostjo in dobro vedo, kaj v spolnosti pričakujejo. Če se moški ne "odreže" ravno najbolje, si bodo pač pomagale same. Dolgo časa preživijo kot samske ženske, zato so prave strokovnjakinje za svoje telo.

Če bo moški imel srečo in tako žensko spravil v posteljo, a je ne bo zadovoljil tako, kot hoče ona, se njuno posteljno srečanje več ne bo ponovilo.

6. Imajo dolgoročne načrte za svoje življenje

Močne ženske zelo dobro vedo, kje se vidijo čez 5, 10 ali 15 let. Skrbno načrtujejo vsako življenjsko obdobje, njihovi načrti pa niso odvisni od tega, če imajo partnerja ali ne. Če se moški ne strinja s koraki močne ženske (ki je njegova partnerica), bodo preprosto nadaljevale s svojim življenjem. Brez njega.

7. Seksi so in tega se zavedajo

Samozavestne so, seksi, hodijo ponosno in naravno pritegnejo pozornost. Ko zažvižgate za tako punco, vas bo slišala, a spregledala, saj sama dobro ve, da je čudovita. Morali boste biti bolj ustvarjali, če boste zares hoteli pritegniti njeno pozornost.

8. Imajo različne možnosti

Neodvisne ženske imajo možnosti. Odkar so odkrile svoje bistvo, so jim same od sebi prišle na pot. Imajo prijatelje s fakultete, ki hočejo ostati v stiku z njimi. Če ne boste dosegali njenih meril, se pač ne bo dobivala z vami. Pozornost požanje povsod, kamor gre - če je njen spremljevalec zaradi tega ljubosumen, se ga bo odkrižala.

9. Resnično jim ni mar za mnenje drugih

Dobro vedo, kdo in kaj so. Zakaj bi jim bilo mar, kaj si o njih mislijo drugi? Če moškemu ni všeč njena frizura, obleka ali drža, ji pač ne bo mar.

Če imate opravka z močno in neodvisno žensko, imate dve možnosti: sprejmite jih take, kot so ali se umaknite, da bo lahko videla naslednjega v vrsti.

Povzeto po thepowerofideas.ideapod.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri