Alen Kobilica: Morje mi daje občutek svobode

Alen Kobilica: Morje mi daje občutek svobode (foto: Alen Kobilica (osebni arhiv)) Alen Kobilica (osebni arhiv)
2. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Perfekcionist. Svoboden. Odločen. Vedno nasmejan. Športnik s srcem, dušo in telesom. Alen Kobilica je triatlonec, ki se na Obali počuti kot doma. Najverjetneje tudi zato, ker se je rodil v Kopru. Zdaj, ko se je morje ogrelo že na skoraj 20 stopinj Celzija, bo nadomestilo bazene, kjer vso zimo vztrajno trenira. Motivira. Tako sebe kot druge.

»Zelo pomembno je, da je za vse storitve med pripravami poskrbljeno na nivoju. Le tako se lahko ekipa osredotoča na priprave in trening,« jasno poudari, da v Hotelih LifeClass Portorož vedno poskrbijo za vse, kar potrebujejo.

Alen Kobilica je uspešen moški, poslovnež, športnik, motivator. Močna oseba. Ko je leta 2009 izgubil sposobnost videti, je veselje našel v drugih stvareh. Z modnih brvi je skočil v bazen, zaplaval v poslovnih vodah kot solastnik podjetja z ekološko prehrano Organika Plus, ki je še posebej poznana po ekoloških sladoledih Indy& Pippa, ustanovil je center za otroke z različnimi razvojnimi specifikami Vidim cilj, in kot menedžer modne agencije Alen Kobilica Models ostal povezan s svojo nekdanjo strastjo. Z njim smo se pogovarjali v Mind Hotelu Slovenija, kjer je bival med prvomajskimi pripravami s svojim trenerjem in triatlonskim sotekmovalcem.

Triatlonci_ z Alenom Kobilico na čelu v času priprav najraje bivajo v Hotelih LifeClass Portorož

Triatlon je ena od štirih pomembnih točk v vašem življenju. Poleg podjetja, ki se ukvarja z ekološko prehrano, centra Vidim cilj in modne agencije je šport tisti, ki vam polni dnevno rutino. Zakaj ravno triatlon?

No, dodal bi še peto točko - motivacijski govori za podjetja, ki podpirajo naš center Vidim cilj, da lahko deluje.Sicer pa – zakaj ravno triatlon - zato, ker je šport, ki ima najbolj raznovrsten vpliv na telo. Pri plavanju, kolesarjenju in teku večinoma delajo drugi sklopi mišic. Zato aktiviramo celo telo. In pa tudi zato, ker se triatloni dogajajo v naravi.

V triatlonu so prisotni trije športi, za katere so več kot odlični pogoji ravno na Obali. Pogosto hodite sem na treninge in priprave?

Kadar je le mogoče. Slovenska obala ima namreč večino leta res odlične pogoje za treniranje.

Z Alenom Kobilico smo se pogovarjali v Mind Hotelu Slovenija_ kjer je bival med prvomajskimi pripravami s svojimi triatlonci

Morje potrebuje nekaj časa, da se ogreje na primerno temperaturo za plavanje. Kdaj vi navadno začnete s treningi v morju?

Ko ta doseže 15 stopinj Celzija, saj je tudi na triatlonih najnižja sprejemljiva temperatura za izpeljavo tekme okoli 15 stopinj.

Pa sicer, raje plavate v morju ali v bazenu? Ne govoriva o treningih, ampak zgolj o plavanju.

Raje imam morje, saj mi daje večji občutek svobode. Večino leta pa to žal ni mogoče, zato tako kot prav vsak triatlonec treniram tudi v bazenih.

Kje navadno bivate med pripravami na slovenski Obali in zakaj?

V Hotelih LifeClass Portorož. Za nas je zelo pomembno, da je za vse storitve, ki jih potrebujemo med pripravami, poskrbljeno na zavidljivem nivoju: hrana, savne, masaže, profesionalen in prijazen kader... Tako da je lahko vsa pozornost ekipe usmerjena le v trening. In to v Mind Hotelu Slovenija vedno dobimo.

Kadar se znajdem na Primorskem vedno zavijem tudi v Istrian Tapas

Ogromno se posvečate torej tudi ustrezni prehrani. Se vam zdi mediteranska hrana primerna za športnike?

Hrana je izjemno pomembna, je kot gorivo, ki ga točimo v avto. Saj veste, z napačnim gorivom avto ne pride prav daleč. Želel bi izpostaviti kuharja Srdjana, ki me v Mind Hotelu Slovenija vedno znova preseneti s kakšno kulinarično perverzijo (smeh). Sem kar zahteven glede prehrane, saj se prehranjujem pretežno ekološko rastlinsko, vendar kuhar Srdjan z ekipo v restavraciji Tree Top vedno najde več kot ustrezno rešitev. Sicer pa, kadar se znajdem na Primorskem, vedno zavijem tudi v IstrianTapas, kjer prav tako odlično ustrežejo željam gostov.

Omenili ste, da so med pripravami pomembni tudi posebni tretmaji, masaže, savne. Najverjetneje se razvajate v Termah Portorož? Kateri bazeni vam bolj prijajo, tisti z ogrevano morsko vodo Sea SPA ali Termalno Pramorje?

Vedno kombiniram, saj mi vsakič ustreza drugačna sprostitev. Po napornih treningih pa mi izjemno ustrezajo tudi savne, ki me popolnoma sprostijo. Tako da izmenično obiskujem nove savne Sea SPA in vseh sedem savn v Sauna Parku.

Iz bazenov pa nazaj v slovensko morje. Ste se letos že kopali v morju?

Seveda, tega nikdar ne izpustim, zame je aprilsko kopanje ravno pravšnje.

Tako da veste, ko vas bo naslednjič pot zanesla v Portorož, veste, koga lahko srečate v bližini Hotelov LifeClass Portorož.