Alena Kobilica, maneken, podjetnik, paratriatlonec in ustanovitelj centra Vidim cilj, je skozi življenjske preizkušnje vzpostavil nov pogled na hrano.
Za spletno Senso je med drugim povedal tole:
"Opažam, da se pri slovenski miselnosti glede hrane že dogajajo spremembe, da ni več glavno le to, da si zapolniš želodec, da imaš pred sabo krompir in »šnicel«, ki gleda čez krožnik, ker si šele potem taprav »dec«. Res pa, da radi tekmujemo, kje in kaj bomo v trgovini dobil najceneje. Čim več za čim manj denarja, namesto da bi bilo manj vsega, a bolj kvalitetno. Bolj važno je, kaj se vozi in nosi, kot kaj se daje vase. Slednjega ne vidi nihče, zato ni pomembno. A učinki prehrane se običajno poznajo šele skozi leta. Ne pravim, da je hrana vse, je pa pomemben del v mozaiku življenja. Dejstvo je, da prehranjevanje z ekološko in rastlinsko hrano ni neka modna muha, ampak zgolj vračanje nazaj h koreninam. Tudi naše babice in dedki niso jedli tako industrijsko predelane hrane, kot jo imamo danes."
Več o njegovih zanimivih pogledih na hrano in zdravje si preberite na Sensa.si