Alen Kobilica: Prehranjevanje z ekološko in rastlinsko hrano ni neka modna muha!

Alen Kobilica: Prehranjevanje z ekološko in rastlinsko hrano ni neka modna muha! (foto: Primož Bregar) Primož Bregar
15. 7. 2016

Alena Kobilica, maneken, podjetnik, paratriatlonec in ustanovitelj centra Vidim cilj, je skozi življenjske preizkušnje vzpostavil nov pogled na hrano.

Za spletno Senso je med drugim povedal tole:

"Opažam, da se pri slovenski miselnosti glede hrane že dogajajo spremembe, da ni več glavno le to, da si zapolniš želodec, da imaš pred sabo krompir in »šnicel«, ki gleda čez krožnik, ker si šele potem taprav »dec«. Res pa, da radi tekmujemo, kje in kaj bomo v trgovini dobil najceneje. Čim več za čim manj denarja, namesto da bi bilo manj vsega, a bolj kvalitetno. Bolj važno je, kaj se vozi in nosi, kot kaj se daje vase. Slednjega ne vidi nihče, zato ni pomembno. A učinki prehrane se običajno poznajo šele skozi leta. Ne pravim, da je hrana vse, je pa pomemben del v mozaiku življenja. Dejstvo je, da prehranjevanje z ekološko in rastlinsko hrano ni neka modna muha, ampak zgolj vračanje nazaj h koreninam. Tudi naše babice in dedki niso jedli tako industrijsko predelane hrane, kot jo imamo danes."

Več o njegovih zanimivih pogledih na hrano in zdravje si preberite na Sensa.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri