Alenka Košir: Z eno potezo do tišine za mizo

Alenka Košir: Z eno potezo  do tišine za mizo (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
26. 7. 2018

Alenka Košir je znana kot ženska, ki se uspešno spopada s številnimi izzivi natrpanega vsakdanjika. Poleg vseh delovnih obveznosti je tu še skrb za družino, ki se je z njenim novim partnerjem še povečala, saj ima tudi on iz prejšnje zveze hčerko in sina.

Po koncu šole se je Alenka odločila, da delo preseli domov, in priznava, da se še vedno malce lovi. Glede na to, da so počitnice v polnem teku, ji je delo od doma izziv, saj otroškemu vrvežu ni videti konca. Včasih si zato zaželi, da bi imela lastno pisarno, da bi lahko delala v miru in tišini.

"Po drugi strani pa to niti ni tako slabo, ker vmes naredim še sto in eno stvar, ki je v pisarni ne bi mogla. Sicer moraš za to biti tudi takšen tip, da hitro preklapljaš med različnimi opravili in da te to ne vrže iz tira. Da ne govorim o tem, ko si na telefonski zvezi, v ozadju pa se 'ta mali' derejo, kot da bi jih dajali iz kože (smeh) in so nenehno lačni," v smehu pripoveduje Alenka.

Kot vešča kuharica in ambasadorka Mercatorjevih izdelkov BioZone s svojimi sledilci rada deli tudi recepte za kosilo, ki ne zahtevajo stalne prisotnosti kuharice in poskrbijo za site želodčke igrivih otrok. Zagovornica zdravega življenja pri tem seveda pazi, da obroki kljub preprosti pripravi ostajajo zdravi in hranilni. Alenka, ki že leta prisega na zdrav življenjski slog in ga uspešno prenaša tudi na druge, se je preizkusila tudi v vlogi zeliščarice. Doma goji svojo zelenjavo in zelišča, ki jih seveda pridno nabira. V dopoldanskih urah se je tako odpravila nabirat zelišča, s katerimi bo v domači kuhinji pripravila različne čajne mešanice. Zelišča je skrbno razporedila v veliko košaro in se hudomušno poimenovala kar za teto Pehto. Zagotovo bo tudi znanje o čajih in zdravilnih zeliščih z veseljem delila z nekaterimi izbranci, ki so se v slaščičarni Romansa konec junija lahko družili z njo ter pogovarjali o premišljeni izbiri prehrane.

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Helena Kermelj, Instagram