Aleš Rod (kolumna): Zvezdnica, ki vsako leto znova praznuje tisti isti 30. rojstni dan!

Aleš Rod (kolumna): Zvezdnica, ki vsako leto znova praznuje tisti isti 30. rojstni dan! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
17. 11. 2017

Glede na to, da sem že vsaj dve desetletji na tak ali drugačen način povezan z medijskim svetom, si upam trditi, da razmere dobro poznam.

V tem času sem spoznal najrazličnejše profile ljudi in mirno lahko zapišem, da bi v študij psihologije lahko za izbirni strokovni predmet lahko razpisali tudi analizo zvezdniškega vedenja.

Nekateri zvezdniki, med katere sodi tudi veliko samooklicanih zvezdnikov, si želijo svojo podobo v medijih graditi prav po svetniško. To so ljudje, ki so povsem brez grehov, napake, ki so jih kdaj zagrešili, pa so zgolj posledica krivic, ki so jim bile nekoč storjene. Ah, ti ubogi reveži, kajne! Po drugi strani pa je za nekatere ženske predstavnike zvezdniške srenje značilno, da so se prenehale starati. Več let zapored praznujejo 30. rojstni dan, medtem ko ostalim smrtnikom bežanje let nikakor ne prizanaša. Tega fenomena ne bom nikoli razumel, saj se mi zdi, da nas imajo tovrstne predstavnice človeške vrste skorajda za norca. Na srečo vendarle ni tako hudo. Veliko verjetneje je seveda, da gredo v stremenju po večno mladostnem videzu nehote predaleč.

In še nečesa ne razumem pri teh novodobnih zvezdnikih. To, da pred očmi javnosti na vse kriplje skrivajo svoja partnerstva. Ta jim je zares bosa! Managerji velikih zvezdnikov in tistih, ki bi to radi postali, tem svetujejo, naj medijem neprestano zagotavljajo, da so samski. Osebno poznam kar nekaj predstavnikov, ki so imeli dolgoletne partnerske veze, a tega zaradi njihovega (baje večjega) uspeha, niso priznali. Seveda razumem komercialni vidik te zadevščine, saj naj bi bila samska oseba bolj zaželena in naj bi se zdela bolj dostopna, a se v mojih očeh to vseeno zdi nekako nepošteno, če že ne nespoštljivo tako do partnerja kot do vseh drugih. Se pa zagotovo strinjam, da medijskim osebnostim vendarle ni potrebno vsega obešati na velik zvon in se razgaljati na vseh področjih svojega življenja. Tukaj nastane problem tudi na strani medijev, ki se jim takšne zgodbe vendarle izplačajo. Ljudje pač najraje berejo ravno novice o tem, da se je nekdo poročil, ločil ali umrl. In zato je stanje v medijih danes tudi takšno kakršno je.

Dokler bodo ljudje željni tovrstnih informacij, bo bolj pomembno kdaj, s kom in kako se je neka pevka poljubila, poročila ali še bolje ločila. O tem, kaj je kje zapela in kako - ah, to je pa samo po sebi umevno, saj je pevka, mar ne! Pa četudi že desetletje ali več stara 30 let.

Priporočamo