Hmmm, ste se kdaj vprašali, ali je seks v morju nevaren? Mi imamo odgovor (in to je dobro vedeti)

7. 7. 2023
Deli
Hmmm, ste se kdaj vprašali, ali je seks v morju nevaren? Mi imamo odgovor (in to je dobro vedeti) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste med tistimi, ki bi se želeli predati spolnim užitkom v morju? Preden naredite ta korak, preverite, ali je seks v morju nevaren in kakšne posledice vas lahko doletijo.

Spolni odnosi v morju morda zvenijo precej vznemirljivo ali romantično, poroča portal Aktivni.si. V filmih in nanizankah lahko srečamo nešteto prizorov spolnih užitkov v vodi, vendar v resničnem življenju to ni vedno najboljša ideja.

Kaj se zgodi, če seksamo v morju?

Seks v morju je v resnici lahko nevaren in privede do številnih težav. Med najpogostejše sodijo odrgnine, okužbe sečil ter glivična vnetja. Obenem pa se moramo zavedati, da je uporaba kondoma v morju otežena, zaradi česar tvegamo pojav neželene nosečnosti ali okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi.

Preberite še: To je bil najljubši zajtrk princese Diane, ki si ga je privoščila vsaj trikrat na teden

Izsušena nožnica in odrgnine

Morda mislite, da voda deluje kot lubrikant, a v resnici temu ni tako. Pravzaprav lahko ravno voda izpere naravne tekočine, ki jih proizvaja telo in privede do izsušene nožnice. Zaradi tega so spolni odnosi lahko precej neprijetni, celo boleči. Pride lahko tudi do odrgnin na nožnici.

Okužbe sečil

V morju se nahajajo številne bakterije, ki med spolnimi odnosi lažje vstopajo v sečila in tam povzročajo okužbe ter vnetja. Slednja se lahko kažejo z bolečino med uriniranjem in občutkom, da morate ves čas opravljati malo potrebo, pogosto pa je prisotna tudi kri v urinu.

Že zadovoljevanje z rokami lahko predstavlja tveganje, sploh pri ženskah. "Tudi s prsti potiskate mikrobe v vaginalni kanal, kar lahko privede do različnih okužb," je za portal Women's Health pojasnila dr.  Jennifer Wider, strokovnjakinja za zdravje žensk.

Glivično vnetje

Spolni odnosi v vodi porušijo pH genitalij in tako povečajo tveganje za nastanek glivičnega vnetja, ki se kaže s srbečico, nenavadnim izcedkom in bolečinami med seksom.

Spolno prenosljive bolezni

Seks v morju je nevaren tudi zato, ker je zaščita v primeru uporabe kondoma slabša in posledično obstaja večje tveganje za nastanek spolno prenosljivih bolezni.

Zaradi izsušene nožnice je med spolnim odnosom povečano trenje, zaradi česar obstaja večja verjetnost, da se bo kondom strgal. Obenem je pravilna uporaba kondoma v vodi otežena.

Druge okužbe

Voda lahko prenaša tudi druge bakterije, kot so E. Coli in salmonela. Prek spolnih odnosov lahko te bakterije vstopajo v naše telo in povzročajo najrazličnejše težave.

Seks v morju v veliki večini primerov ne povzroči zelo resnih težav, vseeno pa lahko prispeva k številnim nevšečnostim, zato je pomembno, da smo previdni in da se zavedamo posledic, ki jih spolni užitki v vodi lahko imajo.

Vir: womenshealthmag.com

Prisluhnite podkastu z Borutom Pahorjem in Robertom Lešnikom, ki se je prebil v sam vrh znamke Mercedes:

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem