Ali si res želite razmerja s postavnim moškim?

Ali si res želite razmerja s postavnim moškim? (foto: profimedia) profimedia
17. 9. 2017

Večina žensk sanjari o moških z izklesano postavo in privlačnimi potezami. Vprašanje pa je, ali boste v takem razmerju tudi srečni.

Zakaj vas privlačijo?

Postavni moški naj bi bili prijetnejši, kar naj bi povečalo njihove možnosti za uspešno kariero in bolj izpolnjujoče življenjske izkušnje. Poleg tega naj bi bili bolj inteligentni, imeli boljše gene in živeli dlje.

Prej bodo varali

Ker pa slovijo po nezvestobi, se ženske pogosto z njimi ne spuščajo v resnejša razmerja. Tisti s popolnim telesom naj bi bili še posebno nagnjeni k varanju. Zveza pa naj bi bila obsojena na propad tudi, če ima vaš partner zapeljiv glas.

Krajša razmerja

Privlačni partnerji naj bi v razmerju zdržali manj časa, večja pa je tudi stopnja ločitev. Ti se tudi le redko odločajo za zvezo z neprivlačnim partnerjem. Pri visokih in mišičastih moških naj bi bila verjetnost za ločitev precej večja kot pri tistih nižje rasti.

Ne boste ga hoteli za vedno

Čeprav naj bi bile tipične moške poteze zaželene, je študija pokazala, da se ženske raje odločajo za resna razmerja s tistimi, ki imajo 'mehkejši' obraz. Prvi namreč v odnosu pogosto prevzamejo dominantno vlogo, so manj pošteni in neljubeči. Ženske naj bi zato za krajše zveze iskale postavne in privlačne moške, za dolgoročna razmerja pa tiste z nežnejšimi obraznimi potezami.

Preden se spustite v razmerje s postavnim moškim, premislite, kaj od njega pravzaprav pričakujete.