Alma Kochavy - strastna gurmanka in soustanoviteljica Odprte kuhne

Alma Kochavy - strastna gurmanka in soustanoviteljica Odprte kuhne (foto: Robert Ribič, arhiv Odprte kuhne, osebni arhiv) Robert Ribič, arhiv Odprte kuhne, osebni arhiv
Vir: Elle
25. 10. 2016

Alma Kochavy, bi šla k vrhunskim šefom tudi posodo pomivat, samo da bi lahko opazovala njihove kuharske mojstrovine. Prav ljubezen do odlične hrane jo je naposled napeljala na idejo Odprte kuhne!

"Nekega dne je bil mož lačen, jaz pa sem bila v tujini in pogovarjala sva se o tem, kako mu v Sloveniji manjka kraj s ponudbo različnih jedi. To mu je znano iz njegovega domačega kraja. Koncept sva na koncu obrnila tako, da sva združila najboljše slovenske restavracije," je za revijo Elle povedala Alma Kochavy, ki se je s kuhinjo srečala že kot otrok, ko je s sestro dobila nalogo, da pripravita kosilo.

"Tako sem se naučila kuhati. Izhajam iz balkanske družine, v kateri je hrana zelo pomemben povezovalni in tradicionalni element. Ko sem začela potovati, mi je bila hrana zato fascinantna in zanimiva. Kadar obiščem nov kraj, grem vedno v mesto na tržnico, da vidim, katere so njihove glavne sestavine in kakšen odnos imajo do hrane."

In ko je po srednji šoli deset mesecev potovala po Bližnjem vzhodu, se ji je spremenilo še življenje.

"Na poti sem spoznala zdajšnjega moža, Liorja, in od takrat sta najini življenjski poti dobili novo smer. Zaradi te poti imam družino in posel, v katerem neizmerno uživam."

Preberite si celoten intervju z Almo Kochavy na Elle.si

Priporočamo