Američanka zaradi manikure skoraj ostala brez roke: okužila se je z nevarno bakterijo

Američanka zaradi manikure skoraj ostala brez roke: okužila se je z nevarno bakterijo (foto: Profimedia) Profimedia
2. 10. 2019

Jayne Sharp iz Knoxvillea v Tennesseeju ni niti slutila, kaj se ji bo zgodilo na sicer nenevarni manikuri, a posledice so bile zelo boleče.

Kozmetičarka, ki ji je oblikovala nohte, jo je pomotoma zbodla v palec, v katerem jo je že čez nekaj ur začelo zbadati, pozneje pa je zaznala simptome, ki so bili podobni gripi.

Ker je njena hčerka medicinska sestra, je vedela, da nekaj ni prav, zato je mamo prepričala, naj se oglasi pri zdravniku. Že naslednje jutro je bil njena roka otečena vse do komolca, zdravniki pa so ugotovili, da se je nesrečna gospa okužila z bakterijo, ki je meso.

Ta redka, a zelo smrtonosna okužba dobesedno uničuje mehko tkivo v telesu. Nekroza fascija se sicer imenuje tudi heptolitična streptokokna gangrena, akutna kožna gangrena, obstajajo pa tudi še druga imena.

"Zdravniki so mi dejali, da bi verjetno umrla, če bi prišla eno uro pozneje," je izjavila Jayne. Po okužbi je prestala nekaj operacij, do popolnega okrevanja pa je rabila nekaj mesecev. Njen palec je še vedno nefunkcionalen, a ženska je nadvse srečna, da je preživela.

Priporočamo