Ameriška družina po 101 dnevu spet našla izgubljenega psa Kingstona

Ameriška družina po 101 dnevu spet našla izgubljenega psa Kingstona (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 2. 2019

Ameriška družina je po več kot sto dnevih znova našla psa Kingstona, ki je pobegnil v času uničujočega požara v mestu Paradise v Kaliforniji novembra lani.

Pes je novembra lani skočil s tovornjaka, s katerim je družina pred požarom pobegnila od doma v mestu Paradise, navaja britanski BBC.

V upanju, da ga bodo našli, so razobesili letake in poklicali okoliška zavetišča. Prepoznal ga je nekdo, ki je na spletu videl objavo, da ga pogrešajo. Prostovoljci, ki rešujejo živali, so ga opazili na nadzorni kameri in mu nastavili past, v katero se je v nedeljo tudi ujel.

Lastnik 12-letnega psa Gabriel Ballejos je povedal, da je zajokal, ko je izvedel, da so ga našli. "Tako sem ponosen nanj. Ne morem verjeti," je povedal, potem ko so ga znova združili z njegovim hišnim ljubljenčkom.

Preživel je tako, da je lovil skunke, po čemer je bil znan že pred požarom. Prostovoljci so ga morali umivati več ur, da bi odpravili močan vonj, ki je značilen za skunke.

V požaru v Kaliforniji, ki je izbruhnil v začetku novembra lani, je umrlo 86 ljudi, uničenih pa je bilo okoli 20.000 domov, večina v mestu Paradise. To je bilo v tem najbolj smrtonosnem požaru v zgodovini zvezne države povsem uničeno.

Priporočamo