Ameriški mediji najbolj služijo, ko jih kritizira Donald Trump, oni pa mu to vračajo!

Ameriški mediji najbolj služijo, ko jih kritizira Donald Trump, oni pa mu to vračajo! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
6. 7. 2017

Po izpadu ameriškega predsednika Donalda Trumpa proti voditeljici oddaje televizije MSNBC Morning Joe je ta oddaja postavila nov rekord v gledanosti vseh časov. Dan po Trumpovem tvitu, da je Mika Brzezinski po lepotni operaciji krvavela po obrazu, si je oddajo glede na statistiko podjetja Nielsen ogledalo 1,66 milijona ljudi.

Prejšnji rekord je imela oddaja, ki jo vodita skupaj Brzezinskijeva in nekdanji republikanski kongresnik s Floride Joe Scarborough, dan po ameriških volitvah lani novembra. Voditelja sta v času kampanje Trumpu ponujala zastonj medijski prostor skoraj vsako jutro, zaradi česar so ju kritizirali konkurenčni mediji.

Enkrat vmes so se "ljubimci" sprli in Trump je začel voditelja žaliti skupaj z drugimi, ki niso trobili v njegov rog. Ne glede na to oziroma prav zaradi tega pa se je gledanost oddaje še bolj povečala, čeprav še vedno zaostaja za voditelji jutranjega programa televizije Fox News Fox&Friends, ki so na Trumpovi liniji.

Morning Joe ima trenutno letošnje povprečje skoraj 900.000 gledalcev na oddajo, kar je malce manj od oddaje Fox&Friends, kjer predsednika hvalijo bolj, kot se sam, v oddaji Morning Joe pa so začeli uporabljati besede, ki jih o ameriških predsednikih ni bilo slišati zadnjega pol stoletja.

Ameriška podjetja plačujejo za oglase glede na gledanost, ki jo meri Nielsen, in zatorej se prepiri s predsednikom splačajo skoraj v tolikšni meri, kot se splačajo hvalospevi na račun njegovih dosežkov.