Ana in Kristjan Žontar svetujeta: Kako s telefonom posneti dobro fotografijo?

26. 10. 2017
Deli
Ana in Kristjan Žontar svetujeta: Kako s telefonom posneti dobro fotografijo? (foto: Youtube)
Youtube

Ana Žontar Kristanc bloga že 8 let. Na začetku je pisala predvsem kulinarične recepte, v zadnjem času pa je njeno stran osvežila še z nasveti za življenje z majhnimi otroci. Pisanje bloga je sedaj njena služba, izdala pa je tudi že kar nekaj priročnikov in kuharic.

Na blogerski konferenci Moj Blog, moj drugi otrok je z možem Kristjanom spregovorila o urejanju fotografij, posnetih s telefonom. "Pomembno je, da delate dobre fotografije, da privabite več bralcev in poslovnih partnerjev," je povedal Kristjan, sicer strokovnjak za multimedijo.

Če želite posneti kvalitetno fotografijo, ne pozabite na:

  • dobro tehnično opremo (novejši telefoni imajo večinoma že zelo dobre kamere),
  • dobre svetlobne pogoje (dovolj svetlobe, sonce ne sme svetiti naravnost v fotografiran predmet / osebo, fotografije bodo najboljše ob sončnem vzhodu in zahodu),
  • veliko potrpljenja in dobre volje.

Zelo pomembno tudi je, da se na fotografiranje pripravite, svetuje Kristjan. Preverite, ali imate dovolj baterije in kakšne so nastavitve kamere, nato poskrbite za ustrezno svetlob in na hitro posnemite poskusno fotografijo.

Na kaj morate biti pozorni med samim fotografiranjem? Kaj je pomembno, ko slikate otroka? Kaj storiti, če je fotografija slaba, ampak vam je vseeno všeč?

Odgovore najdete v posnetku celotnega predavanja.