Ana Lukner (Anina zvezdica) je razveselila kar 300 otrok

Ana Lukner (Anina zvezdica) je razveselila kar 300 otrok (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
24. 1. 2017

S skupno dobrodelno akcijo Razveselimo otroke z Anino zvezdico sta pobudnika projekta, Henkel in Mercator, združila moči z namenom, da razveselita otroke. K projektu sta povabila organizacijo Anina zvezdica, ki s svojim nesebičnim delom že več let pomaga socialno ogroženim družinam.

Organizacija Anina zvezdica pod vodstvom Ane Lukner je s pomočjo številnih prostovoljcev pomagala že več deset tisoč družinam iz vse Slovenije. Organizirali so že številne akcije zbiranja sredstev – tako za osnovne življenjske potrebščine kot za poletna in zimska letovanja otrok iz družin, ki si ne morejo privoščiti tega, kar bi si zaslužil vsak otrok. Zato je Anina zvezdica z veseljem sprejela tudi povabilo k sodelovanju v akciji Razveselimo otroke z Anino zvezdico. "Izjemno vesela sem, da se znamo povezati na transparenten način ter pomagati. Akcija Razveselimo otroke z Anino zvezdico je odlična gesta, ki je v sodelovanju s kupci potekala pod okriljem Henkla in Mercatorja. Vsi skupaj smo tako lahko pomagali in razveselili mnogo družin ter jim polepšali praznike. Najlepše se zahvaljujem vsem zvezdicam za podporo, pozitivno miselnost ter širjenje akcije," je povedala Ana Lukner, ustanoviteljica organizacije Anina zvezdica.

S skupnimi močmi lahko storimo več

Henkel in Mercator sta ponosna partnerja akcije, ki sta jo organizirala skupaj z Anino zvezdico. "Henkel je aktiven član v vseh lokalnih skupnostih, kjer je prisoten, in rad prisluhne potrebam in željam someščanov. Vsako leto znova smo del pomembnih dobrodelnih akcij, ki prispevajo k boljšemu življenju tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Še posebej smo ponosni na sodelovanje z Anino zvezdico, hkrati pa smo veseli, da se je projektu pridružilo tudi podjetje Mercator, ki je navdušeno podprlo akcijo. Otroci so naš zaklad in prav njihovo veselje je največja nagrada, ki jo lahko dobimo. Hkrati pa je zadovoljstvo otrok potrditev, da moramo s tovrstnimi akcijami nadaljevati tudi v prihodnje," je dejala Špela Podnar, key account manager Henkel Slovenija.

"Mercator je pomemben donator humanitarnim projektom v slovenskem prostoru, naše odlično sodelovanje s podjetjem Henkel Slovenija pa je že tradicionalno. Tokrat smo skupaj podprli akcijo Razveselimo otroke z Anino zvezdico in verjamemo, da so akcijo za svojo sprejeli tudi naši potrošniki. Skupaj smo z zbranimi sredstvi razveselili kar 300 otrok in njihovih družin, za kar se vsakemu posebej zahvaljujemo," je povedal Iztok Verdnik, pomočnik predsednika uprave za korporativno komuniciranje v Mercatorju. Anina zvezdica je s svojimi akcijami v preteklosti sodelovala s številnimi podjetji, športnimi društvi, vrtci, šolami in fakultetami. Poleg samih dobrodelnih akcij so organizirali tudi številne delavnice za otroke. Od sredstev, ki bodo zbrana v akciji Razveselimo otroke z Anino zvezdico, bosta pobudnika projekta Henkel in Mercator pripravila darilne pakete, ki jih bodo prostovoljci Anine zvezdice februarja predali otrokom.

  • Praznični čas, od katerega smo se z iztekom starega leta poslovili, nas vsakič znova opomni, da si moramo pomagati in praznično vzdušje pričarati tudi tistim, ki si ga ne morejo privoščiti. Dobrodelna akcija bo trajala do januarja, v njej pa bodo sodelovali prav vsi kupci, ki bodo v tem času v trgovinah Mercator kupili kateri koli izdelek blagovnih znamk Persil, Silan in Somat. Po zaključku akcije v januarju bodo prostovoljci Anine zvezdice razdelili 300 paketov otrokom iz socialno ogroženih družin.

A. K.

Priporočamo