Ana Lukner: Pred novim izzivom v ZDA

Ana Lukner: Pred novim izzivom v ZDA (foto: Goran Antley) Goran Antley
13. 8. 2016

Njenih uspehov je toliko, da jim včasih lahko le s težavo sledimo. Je izjemna ženska, podjetnica, ljubeča hčerka, dobrovoljka, je Ana Lukner. Izjemna oseba, ob pripovedovanju katere vedno ostaneš odprtih ust. In tudi tokrat ni bilo drugače, ko smo s svetlolasko spregovorili o njenem zadnjem poslovnem podvigu v Silicijevi dolini, ki bo v kratkem postala tudi njen novi dom.

Ano smo ujeli le nekaj dni po tem, ko se je vrnila z zasluženega dopusta. In čeprav ta ni trajal dolgo, nam je svetlolaska razkrila, da je že od malega zaljubljena v poletje, v morje, v sonce, in da tudi zaradi tega, vsak trenutek v takšnem okolju šteje.

"Morje, sonce, poletno zvezdnato nebo, šport, morska hrana ... vse to imam rada. Predvsem pa vse trenutke, ki sem jih tudi na morju preživela z družino. Kot deklici mi je bilo vedno najlepše, ko smo se vsi skupaj kopali, tekmovali v plavanju, igrali vodno odbojko, se potapljali, smejali in se preprosto imeli lepo," je obudila dopustovanja v otroških letih in dodala, da ji je od družinskih potepanj v spominu sicer najbolj ostal družinski 'road trip' po Kaliforniji.

"Od takšnih potovanj mi je v spominu brez dvoma najbolj ostal obisk družine v Silicijevi dolini, ko sem pri 22 letih diplomirala na univerzi v San Joseju," nam je povedala Ana, ki se v to prestolnico svetovno priznanih podjetij tokrat vrača z nekoliko drugačnimi načrti. "Sicer sem že prej veliko časa preživela v Silicijevi dolini, vendar bom zdaj tam še več časa. Z Ameriko sem namreč povezana predvsem poslovno, hkrati pa tam izvajam svoja inspiracijska predavanja, širim gibanje Truhoma (True and Honest Mankind) in gibanje za Anino zvezdico," nam je povedala Ana, ki bo San Jose, središče Silicijeve doline, zdaj imenovala svoj dom.

In čeprav Ana ne skriva, da ima Slovenijo najraje, se novih izkušenj v Ameriki izredno veseli, na njeni poti pa jo podpira tudi družina. "Moja starša me glede Amerike podpirata, odkar sem se tja pri osemnajstih odpravila študirat. Že od takrat si želim, da sem prisotna tam in tu, in vse to že nekaj let uresničujem in tako živim svojo vizijo. Njuna podpora, podpora celotne družine in prijateljev sta ves čas neskončni. Vedno je sicer težko iti, a hkrati vem, da je naša moč tako trdna, da smo ves čas povezani. Da se čutimo," je to posebno vez opisala podjetnica, ki se bo zdaj domov najverjetneje vračala vsake tri mesece.

Čeprav je tudi v Sloveniji ženska s številnimi projekti, pa pravi, da njena odsotnost ne bo vplivala na njeno delo tukaj. "Kot podjetnica, inspiracijska predavateljica in ustanoviteljica Anine zvezdice imam vse pod nadzorom. Na vseh področjih me nadomešča izjemna ekipa, ki jo zelo cenim in jo imam rada. Smo prava ekipa," nam je namreč povedala Ana in dodala, da si v hitrem tempu sicer težko dovoli vzeti kakšen trenutek zase.

"Vedno znova se učim, da moram biti bolj 'v izi', da moram v prvi vrsti poskrbeti kdaj tudi zase. To je težko, a pri meni nujno potrebno. Imam tolikšno vizijo, toliko moram še narediti ... Saj veste, to je šele začetek," pojasnjuje Ana, ki ji največ pomeni podpora družine, prijateljev in njenih 'zvezdic'.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Goran Antley