Angela Merkel sproščena soseda na letu v Buenos Aires

Angela Merkel sproščena soseda na letu v Buenos Aires (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
1. 12. 2018

Tik potem, ko se je namestil na svoj sedež v poslovnem razredu letala, ki je v petek iz Madrida letelo v Buenos Aires, je 28-letni Agustin Aguero doživel precejšnje presenečenje. Na sedež poleg njega se je namreč usedla nemška kanclerka Angela Merkel.

Za Merklovo so na letalo družbe Iberia Airlines prišli podkancler Olaf Scholz, pomočniki in telesni stražarji. Poslovni razred se je takoj napolnil, Aguero pa je med 13-urnim poletom sedel ob najvplivnejši ženski na svetu, poročajo nemška tiskovna agencija dpa.

Merklova je na vrh G20 v Buenos Aires, potem ko je moralo njeno letalo v četrtek zaradi tehničnih težav zasilno pristati v Kölnu, v petek odpotovala s komercialno linijo iz Madrida.

"Gledam Hišo iz kart in nikakor nisem pričakoval tako normalne osebe," je o izkušnji na letalu za dpa dejal Argentinec, očitno ljubitelj priljubljene ameriške televizijske serije. Kot je dodal, je bila Merklova med poletom "zelo sproščena", delovala je kot običajen potnik, jedla je jogurt, brala in spala.

Uro pred pristankom se je Merklova v pilotski kabini slikala s posadko letala. Kljub temu da se mu je večkrat nasmehnila, pa Aguero ni zbral dovolj poguma, da bi se z njo pogovarjal. Je pa svojo izkušnjo in fotografijo z Merklovo v ozadju objavil na Facebook profilu.